Fædrelandsvennen

– De som vil satse blir med videre

I helga kom den tiende seieren på rad for KIF i 2. divisjon.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ANINE BECK

– Vi begynte allerede med satsingen forrige sesong, da treningsme­ngden økte, og vi ble mer målrettet for hva vi ville oppnå, sier Bendik Holstad til Faedreland­svennen, etter tre måls seier mot Naerbø 2 søndag.

Seieren var den tiende i rekken, og laget fosser mot opprykk til nest øverste nivå. Laget ligger fem poeng foran Herkules, som riktignok har én kamp mindre spilt.

SAMARBEID

Blir det opprykk, venter en ny hverdag for spillerne. Kristiansa­nd Topphåndba­ll overtar lisensen til KIF. De beste spillerne fra KIF, AK 28 og Randesund skal represente­re den nye satsingen, som ble vedtatt tidligere i vinter. Den skal ledes av Kif-trener Robin Rosander Haugsgjerd, mens Kurt Mosvold er inne som ressursper­son og sponsor. Målet er medalje i eliteserie­n innen fire år, og planen er å hente hjem Tysklandpr­off Eirik Köpp.

– De beste spillerne og de som vil satse er de som kommer til å bli en del av satsingsla­get. Det vil vaere igjen et tilbud til de nest beste i klubben de spiller i nå. Det er egentlig den beste løsningen, forteller høyrebacke­n Sebastian Schultz Hansen.

Spillerne på KIF gleder seg til neste år, og synes det er spennende at klubben vil satse.

– Det er bra Kristiansa­nd Topphåndba­ll tør å satse så mye, og det er bra at folk går inn for å løfte herrehåndb­allen, sier Schultz Hansen.

Bendik Holstad forteller at han først og fremst synes det er spennende. Han sier at de har hatt lyst til å ta det neste steget videre, men at de ikke fått det til.

– Selv om vi rykket ned, jobber vi med satsingen, og vi har store muligheter til å klare å ta neste steg. Vi klarer oss i første divisjon, sier Holstad.

TIL TIDER BRA

Søndagens kamp mot Naerbø 2 endte 35-32 til hjemmelage­t i Gimlehalle­n. KIF fikk dermed revansj for 26-32-tapet på bortebane mot Naerbø 2 i oktober, som er det eneste nederlaget KIF har røket på i sesongens 16 første kamper.

– Jeg sitter egentlig igjen med en følelse av at vi tapte, og det var en seier med bismak. Vi spiller

til tider bra framover, men bakover varierer det altfor mye, sier Schultz Hansen, som scoret sju mål søndag. Kun Jon Robertson med ni hadde flere.

– Kampen i dag var litt svak. Vi er tamme og litt feige framover og bakover taper vi litt for mange dueller. Vi får med oss to poeng, og det er det viktigste, avslutter Kristian Larsen

 ?? FOTO: ANINE BECK. ?? Jon Robertson scoret ni mål søndag, og ble KIFS toppscorer.
FOTO: ANINE BECK. Jon Robertson scoret ni mål søndag, og ble KIFS toppscorer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway