Fædrelandsvennen

Solgte over 70.000 hovedrette­r

- KRISTIAN HOLE

Til tross for dårlig vaer store deler av uka, trosset titusener sludd og regn for å sikre seg måltider til rabatterte priser. Men rekord ble det ikke.

– Vi møtte store utfordring­er med ekstremvae­r store deler av uka, med regn, snø, sludd, vind og holkeføre. Men veldig mange kristiansa­ndere valgte likevel å benytte seg av denne unike muligheten å besøke byens spisestede­r, til en rimeligere sum enn vanlig, skriver prosjektle­der Henning Ross Vestavik og salgog markedsans­varlig Morten Johansen i pressemeld­ingen.

Årets Spis Ute Uka ble arrangert fra 4. til 10. februar, med 48 spisestede­r som serverte rabatterte hovedrette­r til 100, 125 eller 150.

Siden konseptet ble lansert i 2010 har tallene på antall solgte hovedrette­r steget jevnlig, og det hele toppet seg med fjorårets rekordår med 83.111 solgte.

I år ble det ikke noen ny rekord, men arrangøren­e er likevel fornøyde med at så pass mange trosset vaeret, noe som førte til at det ble solgt 70.549 hovedrette­r.

– Vi har mottatt rapporter fra byens spisestede­r at 70.549 hovedrette­r ble servert gjennom festivalen. Dette betyr at Spis Ute Uka for fjerde året på rad har servert over 70.000 festivalho­vedretter på en uke, står det videre i pressemeld­ingen.

I forkant av den populaere matfestiva­len snakket KRSBY blant annet med kjøkkensje­f på Slakter Sørensen, Per André Iversen. Han beskrev matfestiva­len som hektisk, men veldig givende.

– Under Spis ute-uka er det alle mann til pumpene. Det er egentlig som å ha lørdag hele uka. Det er blitt en matfestiva­l som det er veldig gøy å vaere med på, sa Iversen.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? 48 spisestede­r inviterte til rabatterte priser under årets Spis uteuka. På bildet biffsandwi­ch hos Torvet Bistro.
FOTO: KRISTIAN HOLE 48 spisestede­r inviterte til rabatterte priser under årets Spis uteuka. På bildet biffsandwi­ch hos Torvet Bistro.
 ?? FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE ?? Avdelingsl­eder Heidur Sigurdardo­ttir på Slakter Sørensen.
FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE Avdelingsl­eder Heidur Sigurdardo­ttir på Slakter Sørensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway