Fædrelandsvennen

E 39 stenges i korte perioder fram til 2020

Det vil bli manuell dirigering i forkant av arbeidet med ny E 39 over Trysfjorde­n, noe som kan medføre ventetid på inntil ti minutter.

- KARL ALMEDAL

Ifølge Statens vegvesens veitrafikk­sentral vil E 39 vest for Lohnelier og ved Døle bru bli midlertidi­g stengt i tidsperiod­ene fra klokken 09.00 til 14.00, og 19.00 til 05.30 alle hverdager fram til 2020.

Kommunikas­jonsansvar­lig i AF Anlegg, Helge Ramsfjell, bekrefter at veien vil bli stengt i korte perioder.

– Det blir ikke lenge og bare i tider når vi skal frakte utstyr inn og ut, men det skal vaere minimalt. Det blir ikke mer enn ti minutter om gangen, forteller Ramsfjell.

Ramsfjell sier at de vil gjør hva de kan for at bilistene skal merke så lite som mulig av arbeidet.

– Vi skal jo bygge en vei her, så farten vil bli noe redusert, men vi skal prøve å gjøre det vi kan for at ikke bilistene skal bli berørt, sier Ramsfjell.

Ramsfjell legger til at det etter hvert vil bli etablert manuell dirigering flere steder, men at det per dags dato bare er mellom Lohnelier og Trysfjorde­n øst.

Det kommende året vil det foregå omfattende anleggsarb­eid med å fylle igjen deler av området i traseen til Lohnelier. Det skal også tilrettele­gges for at det skal kunne bygges bensinstas­joner og døgnhvilep­lasser for tungtransp­orten.

I tillegg vil det bli etablert en rundkjørin­g på dagens E 39 like ved dagens Lindeli-kryss.

I området mot Lohnelier er det skog- og jordaktivi­tet. AF Anlegg vil tilrettele­gge for at disse får en passasje for å kunne fortsette med sin drift.

Broa over Trysfjorde­n får en lengde på 520 meter, og skal stå ferdig sommeren 2022. Fundamente­ringsarbei­dene for selve broa starter sommeren 2019.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? E 39 vest i Søgne blir i praksis stengt i korte perioder utenom rushtid og helger hele det neste året. Her står Helge Bentsen fra BM Skilt ved Lindeli.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN E 39 vest i Søgne blir i praksis stengt i korte perioder utenom rushtid og helger hele det neste året. Her står Helge Bentsen fra BM Skilt ved Lindeli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway