Fædrelandsvennen

Forhåndsmø­te med to sikre suksesser

- TEKST: TOR MJAALAND

Klokken 17 var Toyotaloka­lene fyllt opp av nysgjerrig­e og svaert interesser­te som ville se avdukingen av nye Rav4. En time senere, like over gata, ble nye Audi e-tron quattro presentert. Begge blir trolig bestselger­e.

Toyota Rav4 har vaert en bestselger i mange år. Nå kom den i helt ny utgave og fikk svaert anerkjenne­nde kommentare­r. Hundre meter unna var noen av de mange som har bestilt Audis første og store elbil samlet. I oktober i fjor hadde 5500 nordmenn bestilt bilen. Og når vi ser at Audi solgte rundt 4500 nye biler i Norge i fjor, er det åpenbart at nye Audi e-tron Quattro blir en svaert viktig bil for både produsent og forhandler­e. Ja, den kan faktisk sørge for dobling av Audi-salget i Norge i 2019.

TOYOTA RAV4

Hos Toyota Sør smilte adm. direktør Geir Skogdalen bredt. Han hadde aldri opplevd en slik interesse for en ny bil.

– Suv slår an i Norge, og med nyeste hybridløsn­ing er vi trygge på at denne vil løfte salget av Rav4, sier Skogdalen som forteller om et svaert viktig Toyota-år i 2019. – Om ikke lenge kommer nye Corolla. Den er også en helt ny bil, bygget på ny plattform, og bringer Corolla-navnet tilbake til Norge.

Om Rav4, sier Skogdalen:

– Vi leverer en helt ny og større bil med masse utstyr uten at prisen går opp. Det betyr en velutstyrt firehjulst­rekker for 440.000 kroner.

AUDI E-TRON

Også markeds- og salgssjef Ole Jakob Stranden hos Gumpens Auto Øst var i perlehumør. Han regner med å levere mellom 250 og 300 nye Audi e-tron Quattro i år med de første leveranser i uke 12.

Da vi snakket med Stranden et par dager etter visningen, hadde de første prøvekjøri­nger også funnet sted.

– Tilbakemel­dingene er vanvittig gode. Flere har tatt med hele familien på prøvetur for å erfare at dette er en stor familie-suv med lang elektrisk rekkevidde, sier Stranden.

Han er ikke i tvil om at Audis nye elbil blir en bestselger både lokalt og nasjonalt.

– Når bilene snart begynner å rulle på sørlandsve­iene, regner vi med ytterliger­e etterspørs­el. Og det som er moro er at dersom kunder bestiller e-tron i dag, så kan vi levere før sommeren. Vel å merke en forhåndsde­finert bil med et par forskjelli­ge fargevalg, sier Ole Jakob Stranden.

Hos Audi må du ut med en god del hundre tusen kroner mer for å sikre deg en e-tron Quattro. Men det ser ikke ut til å dempe interessen for bilen. Kristiansa­ndere som har bestilt den store elbilen sto i kø for å bli litt kjent med bilen de venter på. Og allerede

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Interessen blant de som enten har bestilt eller vurdere å bestille Audi e-tron Quattro var stor da Gumpens Auto Øst viste fram bilen nylig.
FOTO: TOR MJAALAND Interessen blant de som enten har bestilt eller vurdere å bestille Audi e-tron Quattro var stor da Gumpens Auto Øst viste fram bilen nylig.
 ?? MJAALAND FOTO: TOR ?? Her er det Rav4-interesser­te som sjekker det meste på Toyotas nye suv.
MJAALAND FOTO: TOR Her er det Rav4-interesser­te som sjekker det meste på Toyotas nye suv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway