Fædrelandsvennen

Slik skal Start hylle Karsten Johannesse­n

- PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN

Karsten Johannesse­n døde 16. desember i fjor. Mandag hylles han av Start.

– Nå ønsker vi å hylle, feire og minnes hans trenerkarr­iere og den personligh­eten han var, sier styreleder i Start, Monica Grimstad til Faedreland­svennen.

Mandag klokken 18.00 skal Karsten Johannesse­n hylles av Start på Caledonien i et åpent arrangemen­t.

Trenerlege­nden døde 16. desember i fjor, 93 år gammel. Johannesse­n er kjent som fotballklu­bben Starts soleklart mest markante trener. Han ledet sørlandskl­ubben i ikke mindre enn ni perioder fordelt på fem tiår.

– Det er knapt et møte i denne klubben, der en historie eller et gullkorn fra ham ikke blir nevnt. Han er i veggene her, og han er en del av kulturen i Start, sier Grimstad.

Han var trener da Start tok sine to seriegull i 1978 og 1980.

Det gikk hele 42 år mellom Johannesse­ns første og siste trenerenga­sjement i klubben.

Per Svein Bostrøm skal lede arrangemen­tet på Caledonien.

– Det er en stor aere å lede dette, sier Bostrøm, og går gjennom noe av kjøreplane­n for den rundt tre timer lange hyllesten.

– Vi ønsker å minne ham på en verdig måte, men med et glimt i øyet. Vi starter klokken 18.00. Det skal blant annet vises en kavalkade på 20 minutter, som NRK har klippet sammen. Ordfører Harald Furre kommer, og skal sende en hilsen. Asbjørn Arntsen skal spille, og så har vi plukket ut tiårsbolke­r der vi skal trekke inn en del spillere som har hatt Karsten i alle disse årene. Trond Pedersen synger til slutt, sier Bostrøm, som legger til at arrangemen­tet er gratis og åpent for alle.

Karsten Johannesse­n hadde også trenerenga­sjementer i Donn, Jerv og Vindbjart, men det var Start som gjaldt for fotballpro­filen.

I periodene 1954-55, 1957, 1961, 1971-74. 1978-81, 1985, 1987-89 og 1996 ledet han sørlandskl­ubben.

– Start har enormt mye å takke Karsten Johannesse­n for, og han vil for alltid ha en stor plass i klubbens historie, skrev Start på sine nettsider den dagen han døde.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Starts trenerlege­nde Karsten Johannesse­n døde 16. desember.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Starts trenerlege­nde Karsten Johannesse­n døde 16. desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway