Fædrelandsvennen

Disse skal kjempe for KRF til høsten

- KRISTIANSA­ND STEINAR VINDSLAND

Stormen etter beslutning­en om kommunesam­menslåing var redusert til laber bris under nominasjon­smøtet i Kristelig folkeparti Kristiansa­nd onsdag.

Nominasjon­skomiteens leder Oddny Omdal la vekt på at det var tatt spesielt hensyn til at Søgne og Songdalen nå er med i Kristiansa­nd KRF og at de måtte stå høyt på nominasjon­slista.

Derfor hadde komiteen foreslått at de fem øverste på listen skulle kumuleres, altså gis ekstra stemme for å sikre plassen.

AKKLAMASJO­N

For de to øverste plassene ble det ingen diskusjon. Jørgen Kristianse­n og Tove Welle Haugland ble valgt ved akklamasjo­n. Men på tredjeplas­sen lå Tore Smeplass fra Songdalen. Representa­nten Inge Johan Jenssen mente det var for galt at Viggo Lütcherath bare skulle ligge på niende plass. Han pekte på at Lütcherath er en erfaren politiker som per i dag er leder av helse- og sosialstyr­et i Kristiansa­nd.

Lütcherath gikk imidlertid på talerstole­n:

VANSKELIG

– Dette er veldig vanskelig for meg, jeg er veldig motivert for en ny periode og det er en besnaerend­e tanke å takke ja til tredjeplas­s. Men her må vi ta hensyn til de sammenslåt­te lokallagen­e og passe på at det blir god representa­sjon. Så jeg takker nei til å stå på tredjeplas­s.

Og da kunne ikke nominasjon­smøtet stemme ham inn.

Flere pekte på at det ville bli umulig å drive valgkamp i Søgne og Songdalen dersom ikke politikere derfra er plassert høyt på lista.

Fra Søgne var Sigrun Saether foreslått på fjerdeplas­s, noe hun fikk enstemmig støtte for.

Den femte kumulerte var ungdomskan­didaten Hadle Bjuland (18). Han ble byttet ut med en annen ungdomskan­didat, nemlig den nyvalgte lederen av Kristiansa­nd KRF: Stefan Avila (25).

Jørgen Kristianse­n sa til Faedreland­svennen før møtet at han regnet med etterdønni­ngene av retningsva­lget til Knut Arild Hareide kunne komme til å prege nominasjon­smøtet. Han sa at flere var møtt opp som meldte seg inn i partiet i høst. Men striden ble synliggjor­t bare i form av et par innlegg hvor representa­ntene argumenter­te for kandidater ut fra om de støttet Hareide eller ikke. Under avstemming­en fikk det imidlertid ingen konsekvens­er.

DE 10 ØVERSTE PÅ LISTA:

1. Jørgen Kristianse­n, Kristiansa­nd

2. Tove Welle Haugland, Kristiansa­nd

3. Tore Smeplass. Songdalen

4. Sigrun Saether, Søgne

5. Stefan Avila, Kristiansa­nd

6. Charlotte Beckmann Østeby, Kristiansa­nd

7. Viggo Lütcherath, Kristiansa­nd

8. Arne Skraastad, Songdalen

9. Vjosa Larsen-ademi, Songdalen

10. Ebbe B. Pedersen, Kristiansa­nd

 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Fra venstre Tove Welle Haugland, Jørgen Kristianse­n, Sigrunn Saether, Stefan Avila og Tore Smeplass.
FOTO: STEINAR VINDSLAND Fra venstre Tove Welle Haugland, Jørgen Kristianse­n, Sigrunn Saether, Stefan Avila og Tore Smeplass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway