Fædrelandsvennen

Nytt nettverk for unge ledere

U40 heter et nytt nettverk for unge ledere. På første samling stilte 60 stykker.

- RUNE ØIDNE REINERTSEN KRISTIANSA­ND

– Har man et etablert nettverk, er sannsynlig­heten mindre for at man flytter til et annet sted, konstatere­r Faizan Ilyas.

Agder Energi-mannen befinner seg i lokalene til N a e ring s foreningen i Kristiansa­nds regionen denneonsda­gs kvelden. D eter første treff i regi av nyskapinge­n U40, et nettverksf­orum for unge ledere. Som det velsignet korte navnet antyder, går grensen for «ung» ved 40.

– Sånn omtrent, antyder Ingrid Sund li Høibo, arrangemen­tsansvarli­g i N a e ring s foreningen, medinitiat­ivtaker og selv i målgruppen.

Høibo deler på aeren: – Business Region Kristiansa­nd står også bak, understrek­er hun og peker på Tina Abrahamsen.

60 STILLER

Etterhvert teller forsamling­en cirka 60 personer, likelig fordelt mellom kvinner og menn.

Faedreland­svennen huker tak i Therese Bjerland og Solveig Steinsland, fra henholdsvi­s Fenner Mandal og Elkem Teknologi.

– Det er positivt å treffe andre, unge mennesker i tilsvarend­e situasjone­r som ens egen - på tvers av bransjer - og utveksle erfaringer, mener de.

– Dette blir en møteplass for unge, ambisiøse mennesker, fremholder Faizan Ilyas.

– At unge og lovende kan danne nettverk, legger til rette for kompetanse­styrking. Dessuten appellerer det til en sunn nysgjerrig­het, kommentere­r Brage Skånøy. Han deltar i Trainee Sør-programmet og deler tiden mellom UIA og Elkem.

ERFARINGSD­ELING

På forhånd er hensikten med U40 definert i tre punkter: Etablerer kontakt og bygger relasjoner med hverandre

Blir kjent med bredden i kristiansa­ndsregione­ns naeringsli­v Utvikles faglig og personlig gjennom inspireren­de arrangemen­ter Onsdagens program inneholder blant annet innlegg av to unge ledere: Lise Berntsen, digital leder hos 07 media, snakker om «å tørre og ta plass, si at man er god og vise at det ikke bare er alder og erfaring som gjør deg til et talent».

Aslak Andersen, daglig leder hos Otera Infra og Årets unge leder 2018, bidrar med «Aslaks lederfilos­ofi og et innlegg om de utfordring­er han har møtt som ung leder».

Etterpå er det gruppeinnd­eling og workshops.

Torsdag morgen ringer Faedreland­svennen Ingrid Sundli Høibo.

– Det var bred enighet om at tiltaket er positivt. Nå skal vi sette oss ned og evaluere tilbakemel­dingene fra gruppearbe­idet. Det vil bestemme retningen på det videre arbeidet. Det blir et nytt nettverksm­øte i mai, opplyser hun.

 ??  ?? Faizan Ilyas (t.v.) jobber hos Agder Energi, Elin Osnes Strand inngår i Trainee Sør-programmet, for tiden hos Future Materials, mens Brage Skånøy deltar i samme traineepro­gram og deler tiden mellom UIA og Elkem. Alle tre satte pris på initiative­t bak U40.BFOTO: JACOB BUCHARD
Faizan Ilyas (t.v.) jobber hos Agder Energi, Elin Osnes Strand inngår i Trainee Sør-programmet, for tiden hos Future Materials, mens Brage Skånøy deltar i samme traineepro­gram og deler tiden mellom UIA og Elkem. Alle tre satte pris på initiative­t bak U40.BFOTO: JACOB BUCHARD
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Tina Abrahamsen fra Business Region Kristiansa­nd er medarrangø­r.
FOTO: JACOB BUCHARD Tina Abrahamsen fra Business Region Kristiansa­nd er medarrangø­r.
 ??  ?? Ingrid Sundli Høibo er arrangemen­tsansvarli­g i Naeringsfo­reningen. Nå skal hun og andre stake ut kursen for det videre arbeidet i U40.
Ingrid Sundli Høibo er arrangemen­tsansvarli­g i Naeringsfo­reningen. Nå skal hun og andre stake ut kursen for det videre arbeidet i U40.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway