Fædrelandsvennen

Barn og unge må sikres friheten til å skape sin egen fremtid

- HADLE RASMUS BJULAND, fylkeslede­r Agder KRFU

Den nye regjeringe­n bestående av Høyre, Fremskritt­spartiet, Venstre og KRF har satt seg som mål gjennom regjerings­plattforme­n å sette ned et ungdomspan­el.

Dette panelet skal gi råd til regjeringe­n i aktuelle saker som psykisk helse, integrerin­g og frafall i skolen. Regjeringe­n er opptatt av at ungdom skal bli hørt.

Denne måten å tenke på kan lett overføres til kommunen vår. Når kommunepla­ner skal utformes, samfunnsut­fordringer skal diskuteres da må ungdommens stemme løftes enda høyere på banen. Det kan ikke vaere sånn at man først legger planene, og deretter spør ungdom hva de syns.

Utfordring­ene vi står overfor er mange, men ungdom er optimister og ser løsninger.

Det er flere områder vi kan involvere ungdommer mer enn vi gjør i dag på kommunebas­is. Et eksempel er å opprette et ungdomspan­el for en mer klimavennl­ig byutviklin­g som kan kontinuerl­ig spille inn ny politikk til politikern­e. Det er jo ungdommer som vet når busstidene er best overfor studier, det er ungdommer som vet best hvilket transportm­iddel som fungerer best til skolen eller studier. Ikke minst er det verdt å lytte til ungdommer når vi skal utvikle byen i en grønn retning, fordi vi ønsker jo at Kristiansa­nd skal fortsatt vaere en attraktiv studentby og da bør vi også lytte til ungdommens løsninger og interesser.

Det er også flere andre temaer der vi bør ha et ungdomspan­el, det kan vaere alt fra et panel der ungdommer spiller inn forslag som kan bedre unges psykiske helse eller bekjempe ungdomskri­minalitete­n i byen.

Hva med å sette ned et ungdomspan­el for hvordan idrett og fritidsakt­iviteter bedre kan integrere de nye ungdommene som kommer til Kristiansa­nd? Slik sikrer vi at barn og unge er med på å finne løsninger for å integrere våre nye unge landsmenn.

Barn og unge må sikres friheten til å skape sin egen fremtid. For hvem vet vel egentlig mer om ungdom enn ungdom selv?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway