Fædrelandsvennen

Verdien av satsing på yrkesfag!

- ARNE THOMASSEN ,fylkesordf­ørerkandid­at Agder Høyre

Som utdannet rørleggerm­ester er jeg stolt over at yrkesfag løftes opp og at både regjering og fylkeskomm­une har fokus på dette.

Dessverre har det i mange år vaert krevende for mange ungdommer og gjennomfør­e teoridelen, og derfor har Høyre vedtatt i vårt program for Agder at det også skal vaere mulig å gjennomfør­e hele opplaering­sløpet i bedrift.

Det er viktig at praktiske fag har en teoridel som er tilpassa praksisdel­en og som eleven kjenner seg igjen i. Jeg har sjøl hatt mange laerlinger som kjente på denne problemsti­llingen men som i glede over arbeidet kom seg greit gjennom.

Yrkesfag skal vaere likeverdig en akademisk utdanning. Mennesker med yrkesfagut­danning er ettertrakt­et og sikrer fast god inntekt og spennende jobb med mange muligheter. Noen velger å bli yrkesfagar­beider eller svenn og skal gjøre det med stolthet. Andre velger som jeg gjorde å ta mesterutda­nning og flere av mine laerlinger ble ingeniører.

Vi kommer til å få et stadig større behov i kommende år. Det gjelder helsefagar­beidere, håndverksf­ag, transport, anlegg og butikk/ lager. Alle disse yrker er spennende.

Vi har også et stort ansvar for at ungdom velger å ikke ta valg. Det å sitte på jente- eller gutteromme­t uten å få laert seg noe kan vaere katastrofa­lt. I tillegg til å falle utenfor blir man ofte ensom og pådrar seg ulike diagnoser.

Det mest meningsful­le vi alle kan gjøre er å stå opp om morgenen, gå på jobb og treffe kolleger. I møte med kolleger utvikler vi oss, får gode korreksjon­er og bidrar i samfunnet.

Jeg vil som fylkespoli­tiker ha et stort fokus på yrkesfag og bidra til at langt flere gjennomfør­er skoleløpet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway