Fædrelandsvennen

Skofteruds minnerenn er avlyst

Søndag 24. februar skulle Vibeke Westbye Skofteruds Minnerenn blitt arrangert. Men nå har mildvaer satt en stopper for planene til Slitu IF.

- SILJE DYREGROV ANDERS MØLLERSEN

Rennet er avlyst på grunn vaer- og føreforhol­d. – Vi er lei oss for at det er blitt slik, men vaergudene har vi ikke kontroll over. Det er dessverre helt umulig å arrangere renn slik forholdene nå er blitt, sier Tormod Skofterud, leder i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond, i en pressemeld­ing.

– Det er klart det er kjedelig. Vi har lagt ned masse jobb, men det går rett og slett ikke, sier rennleder Geir Arne Johannesse­n.

Skofterud-familiens medkontakt Pål Tømmerhoel utdyper hvorfor arrangøren var nødt til å ta denne avgjørelse­n.

– Avgjørelse­n ble tatt tidlig denne helgen. Store deler av rennet går på jorder og med mildvaer og regn i to-tre dager så begynte det å stikke opp halmstrå noen steder. Arrangøren forsøkte i det lengste å se på muligheter for å få arrangere rennet, men det lot seg ikke gjøre, sier Tømmerhoel.

Skofterud-familien beklager til alle de påmeldte.

– Dette er kjempekjed­elig og beklagelig. Slitu har gjort en kjempejobb med arrangemen­tet. Det er trist, også er det synd at vi ikke får hedret Vibeke ved første anledning, men dette er utenfor vår kontroll, sier Tømmerhoel.

I minnerenne­ts sted blir det satt i stand Vibeke Skofteruds Minneløp 1. mai på Slitu – et mosjons og terrengløp.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Vibeke Skofterud døde i en vannscoote­rulykke.
FOTO: NTB SCANPIX Vibeke Skofterud døde i en vannscoote­rulykke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway