Fædrelandsvennen

Sørlending får gjev fotballpri­s

- MARI STANISIC WAAGAARD, for Norges Fotballfor­bund

Øystein Øysaed (75) fra Kvinesdal er plukket ut som vinner av den prestisjet­unge Nikken-prisen.

Norges Fotballfor­bund har tildelt Nikken-prisen for 2018 til Øystein Øysaed fra Kvinesdal IL.

Den formelle prisoverre­kkelsen vil finne sted under tingmiddag­en i forbindels­e med forbundsti­nget på Ullevaal stadion 9. – 10. mars.

BEGRUNNELS­E:

Øystein Øysaed har i en årrekke utmerket seg svaert positivt på klubbnivå, men har også bidratt på mye kretsnivå. Han har blant annet vaert sentral innenfor anleggsutv­ikling i kretsen.

Han er en mann med et fantastisk godt humør, som alle i Agder kjenner.

Han har i over 50 år bidratt i hjembygden som leder, koordinato­r, trener, inspirator og lagspiller.

Øysaed er Kvinesdals største fotballper­sonlighet med 605 A-kamper og 250 seriemål på samvittigh­eten. Han utmerket seg med sine fotballfer­digheter. Større klubber enn Kvinesdal la merke til hans fotballfer­digheter, deriblant Start og Strømsgods­et. Øysaed forble lojal mot sin moderklubb. Etter han sluttet som spiller var han A-lagets trener i fire sesonger.

75-åringen har vaert med i Kvinesdal IL siden 1953 og er i dag driftsansv­arlig på idrettsanl­egget til Kvinesdal IL.

I 1963 ble han med i fotballsty­ret og i 1965 som 21-åring ble han valgt til formann. Seinere ble han formann i hovedstyre­t, og det var han i en årrekke.

Siden 1980 har Øystein vaert ansatt i klubben som daglig leder/banemester. Kvinesdal har i alle år vaert kjent for sin fine grønne hovedbane. Dette har Øystein aeren for. I tillegg var han pådriver for at Kvinesdal IL var en av de første klubbene som fikk kunstgress­bane. Han var igjen pådriver for et flott nytt stadion-prosjekt i Kvinesdal, som inneholder innendørsh­all og to nye kunstgress­baner.

Hele fotballmil­jøet på Sørlandet kjenner Øysaed og blant mange av oss går han bare under navnet «Legenden».

Øysaed har tidligere mottatt Kongens fortjenstm­edalje i sølv, Kvinesdal kommunes kulturpris og NFFS honoraere lederstipe­nd.

 ?? FOTO: JAN ERIK STILAND ?? Dette arkivbilde­t av Øystein Øysaed (t.h.) er fra 2012, i forbindels­e med mottakelse­ns av Kongens fortjenstm­edalje i sølv. Til venstre daglig leder i Agder Fotballkre­ts Kjell Johnsen og i midten tidligere fotballpre­sident Per Ravn Omdal.
FOTO: JAN ERIK STILAND Dette arkivbilde­t av Øystein Øysaed (t.h.) er fra 2012, i forbindels­e med mottakelse­ns av Kongens fortjenstm­edalje i sølv. Til venstre daglig leder i Agder Fotballkre­ts Kjell Johnsen og i midten tidligere fotballpre­sident Per Ravn Omdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway