Fædrelandsvennen

Virker ikke som økte bøtesatser har noen effekt.

55 sjåfører tråkket for hardt på pedalen da politiet hadde fartskontr­oller torsdag. I tillegg brukte seks bilister mobilen ulovlig under kjøring.

- KAMILLA RUDBERG / ESPEN SAND

– Det er jo ikke lystig lesning. Jeg skjønner ikke at folk er villige til å betale så mye for å komme litt fortere frem. Det virker ikke som økte bøtesatser har noen effekt, og skremmer folk fra å kjøre for fort, Man kunne gjort så mye annet gøy for de pengene, sier distriktsl­eder Øystein Krogstad for Utryknings­politiet (UP) på Agder.

For tre år siden ble bøtesatsen­e økt med 25 prosent, og de siste årene er det stadig blitt dyrere å kjøre for fort. Ifølge Krogstad det fremdeles ikke nok til å skremme folk fra å tråkke for hardt på gasspedale­n.

Fra klokken 12.00 torsdag hadde UP en rekke fartskontr­oller på Sørlandet. Til sammen 12 patruljer var ute.

Flest personer gikk på en smell i Mandal, der politiet hadde fartskontr­oll på E 39 ved Rodalen i 70-sonen. 16 bilister fikk forenklet forelegg for fart. Seks personer klarte heller ikke å holde seg unna mobilen mens de kjørte.

I Tvedestran­d stod politiet i 50-sonen ved riksvei 415 ved Nes verk. Den som tråkket hardest på pedalen kjørte i 70 km/t. I tillegg fikk 14 andre forenklede forelegg av politiet.

I Søgne, på E 39 Søgneslett­a, fikk åtte personer forenklet forelegg for å ha kjørt for fort i 80-sonen. Høyeste målte hastighet var 109 km/t.

På riksvei 42 ved Frolands Verk var den høyeste målingen 80 km/ t. i 60-sonen. Totalt 12 sjåfører fikk forenklet forelegg for fart.

I 60-sonen på riksvei 420 ved Østerlød i Grimstad var det bare én sjåfør som ble stoppet av politiet med en fart på 73 km/t.

På Nomeland i Valle kommune ble det skrevet ut tre forelegg. Her var høyeste fart 85 km/t i 70-sonen.

Up-sjef Krogstad sier han ikke kan vaere fornøyd når så mange kjører for fort, men han hadde fryktet verre tall.

– Med tanke på at vi har alle 12 patruljene ute i Agder i dag, så er kanskje ikke tallet avskrekken­de. Det er i alle fall ikke all time high, sier Krogstad.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Øystein Krogstad, Up-sjef for Agder.
FOTO: JACOB BUCHARD Øystein Krogstad, Up-sjef for Agder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway