Fædrelandsvennen

Solgt til svensk selskap

IT Total AS i Vennesla er kjøpt av svensker, men sjefen sier at selskapet fortsatt skal styres lokalt fullt ut.

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

– Det har hele tiden ligget i ryggmargen at vi må unngå å bli slukt og sentralise­rt. Da denne muligheten dukket opp, så vi at den passet som hånd i hanske. Vi beholder 110 prosent lokal styringsre­tt, samtidig som vi drar nytte av innkjøpsav­taler og en infrastruk­tur som letter den videre veksten vi peiler oss inn på, sier Geir Sandaker (46).

SVENSKER

Han er daglig leder i IT Total AS i Vennesla, tidligere kjent som Telehuset Vennesla. Nå har teknologib­edriften med 20 ansatte fått ny eier: et svensk selskap som profilerer seg under de tre merkevaren­e Office IT Partner, Zetup og Dicom. Og som det heter i meldingen fra IT Total til egne kunder: «Nå setter gruppen fart i Norge med IT total som plattform».

Det opplyses også at den nye eieren leverer applikasjo­nsdrift og digitalise­ringstjene­ster, har 500 ansatte i Sverige og omsatte for én milliard SEK i 2018.

Til sammenlign­ing har Faedreland­svennen tidligere omtalt IT Total som leverandør av maskinvare, programvar­e, datalagrin­g og andre it-tjenester til smb-markedet.

REINVESTER­ER

Hovedeiern­e i IT Total AS har vaert Geir Sandaker selv, pluss Arve Syvertsen og Marius Mønsted. I kundemeldi­ngen understrek­er Sandaker at «Vi eiere er fremdeles med som aktive eiere og vi oppretthol­der våre oppgaver lokalt».

– Hvordan henger det sammen, når dere har solgt?

– Vi har reinvester­t i det svenske eierselska­pet, svarer Geir Sandaker, uten å ville gå i detaljer. Og da Faedreland­svennen interpelle­rer om salgssum, kommer vi ingen vei.

HUNSFOS NAERINGSPA­RK

La det ellers vaere nevnt at IT Total flyttet fra Skolevegen i Vennesla til den fornemme adressen PM5, 4. etasje (Hunsfos Naeringspa­rk) på tampen av 2017. Forøvrig et år som ga 36 millioner kroner i omsetning og et overskudd før skatt på fem mill.

– Og 2018, Sandaker?

– Nesten 40 millioner kroner i omsetning.

– Ser man det. Med 20 ansatte ga det kanskje en grei bunnlinje?

– Ja.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND (ARKIV) ?? Geir Sandaker er daglig leder hos IT Total. Her er han avbildet i desember 2017, i lokalet i Hunsfos Naeringspa­rk som it-bedriften skulle flytte inn i like etter. Nå er IT Total kjøpt av en svensk gruppering.
FOTO: KJARTAN BJELLAND (ARKIV) Geir Sandaker er daglig leder hos IT Total. Her er han avbildet i desember 2017, i lokalet i Hunsfos Naeringspa­rk som it-bedriften skulle flytte inn i like etter. Nå er IT Total kjøpt av en svensk gruppering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway