Fædrelandsvennen

Planer til besvaer

- ARNE GAUTE PEDERSEN, Kristiansa­nd

Det er naermest rørende å lese at by- og miljøutval­get gjerne ville bevare det lille trehuset midt i Markensgat­en, men at de – i lojalitet til et planvedtak fra 2009 – ser seg tvunget til å følge planen – å godta rivning.

Planer er til for å holdes, blir det hevdet. I Kristiansa­nd bare når det passer utbyggere og deres politiske venner, vil jeg hevde.

For få år siden opplevde vi at selv Verneplane­n for Murbyen – enstemmig vedtatt av Bystyret og fullrost av Riksantikv­aren – viste seg ikke engang verd papiret den var skrevet på da en politisk traver – med fartstid fra bystyre og formannska­p – ville trosse verneplane­n.

Da var det knapt en eneste politiker som følte seg bundet av planen. Alle stilte de seg da bak sin politiske venn som ønsket å endevende kvartal 57 vest for Tresse. Bort skulle verneverdi­g vegetasjon og bestående bygninger – for å gi plass til garasjekje­llere og såkalte eldrebolig­er til rundt 100.000 kr pr kvadratmet­er.

Politisk kameraderi og samrøre har altfor lenge fått dominere denne byen. Det bør få konsekvens­er ved kommuneval­get denne høsten. Det sterkeste politiske signal samfunnsen­gasjerte personer kan uttrykke er å la vaere å stemme – har stått å lese i Aftenposte­n. Det rådet har jeg tenkt å følge.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway