Fædrelandsvennen

Skandalen på Øvre Slettheia

- MALI STEIRO TRONSMOEN, Ordførerka­ndidat for SV i Kristiansa­nd i høstens valg

Gleden var stor da ny barnehage på Øvre Slettheia ble åpnet for 6 år siden. Ikke mange hadde den gang trodd at det bare skulle gå noen få år før barna ble utsatt for helseskade­lig og farlig innemiljø og at barnehagen måtte stenge.

Enda faerre hadde forestilt seg at skadene skulle vaere så alvorlige at hele barnehagen må rives. Og ingen hadde vel trodd at kommunen hadde sikret seg så dårlig at fellesskap­et må ta hele kostnaden, uten at vi får noen penger igjen fra en useriøs utbygger? Men det er tilfelle.

Når alt har gått galt, så fortjener barna og familiene på Slettheia en unnskyldni­ng. Det hadde vaert passende at politikern­e sa: «Beklager, vi trodde ikke det skulle gå slik. Vi er lei for at barnehageb­arna må vaere i brakker i stedet for i en flott ny barnehage. Vi beklager at vi ga anbudet til et useriøst og uskikket firma som nå har gått konkurs, fordi vi prøvde å bygge barnehagen til en for lav pris. Vi gjør det vi kan for å løse saken så raskt som mulig. Barna skal ikke vaere lenger i brakker enn høyst nødvendig». Men det er slett ikke tilfelle.

I stedet sier politikern­e: «Dette var kinkig. Nå vet vi ikke hva vi skal gjøre. La oss bruke lang tid på å finne ut av det. Hva med å legge ned skolen deres også?» Makan til provokasjo­n!

12. februar vedtok oppvekstst­yret i Kristiansa­nd slett ikke å rive barnehagen og bygge en ny, slik SV og AP ønsket. Partiene som styrer denne byen vedtok i stedet å utsette avgjørelse­n, for først å utrede om de kan stenge skolen og gjøre den om til barnehage. Det betyr i første omgang å forlenge ventetiden for barna i brakkene. I verste fall betyr det også å frata alle skolebarna naerskolen.

Politikern­e vurderer altså å la skolebarna og familiene på øvre Slettheia få betale prisen – for deres egen skandale. Heller enn en unnskyldni­ng vil de gi alle skolebarna på Øvre Slettheia en lang og utrygg skolevei ned til nedre Slettheia. Eier dere ikke skam i livet?

Øvre Slettheia er en bydel

Ingen hadde vel trodd at kommunen hadde sikret seg så dårlig at fellesskap­et må ta hele kostnaden, uten at vi får noen penger igjen fra en useriøs utbygger?

som politikern­e bør satse på. Oppvekstse­nteret, med barnehage og skole, spiller en viktig rolle i en bydel som trenger positiv utvikling. I stedet for å lete etter sparetilta­k, bør politikern­e legge til rette for et rikere fritidstil­bud. Man bør legge til rette for foreldrene­ttverk for foreldre med ulike bakgrunner, men mange like utfordring­er. Det bør rustes opp i stedet for å spares, treneres og kuttes.

13. mars skal saken opp i formannska­pet. Jeg håper politikern­e der ser det totalt urimelige i denne saken, og heller vedtar en unnskyldni­ng til folk på Slettheia – og fortgang i byggingen av ny barnehage!

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Øvre Slettheia er en bydel som politikern­e bør satse på. I stedet for å lete etter sparetilta­k, bør politikern­e legge til rette for et rikere fritidstil­bud, skriver innsendere­n.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Øvre Slettheia er en bydel som politikern­e bør satse på. I stedet for å lete etter sparetilta­k, bør politikern­e legge til rette for et rikere fritidstil­bud, skriver innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway