Fædrelandsvennen

Vipers til historisk kvartfinal­e i Champions League

Etter å ha banket Krim 29–21 – og sikret kvartfinal­e i Champions League – er Vipers bare to kamper unna det gjeve finalespil­let i Budapest.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Selv om vi har nådd en milepael i dag, og skal vaere veldig, veldig fornøyd med det, så er det eneste jeg tenker på nå at vi skal komme videre, sier en offensiv Linn Jørum Sulland – som nå har tatt mål av seg å spille final four.

Final four er finalespil­let mellom de fire beste lagene i Champions League, og alt skal avgjøres med en semi- og en finale i Budapest 11.–12. mai. For å kvalifiser­e seg dit må imidlertid Vipers vinne kvartfinal­en som spilles hjemme og borte i perioden 5.–14. april.

GREP OM 2.-PLASSEN

Jubelen fra 1610 tilskuere i Aquarama er i ferd med å legge seg når Faedreland­svennen intervjuer spillerne i all viraken. Det er mange som skal gratulere Vipers med en historisk kvartfinal­e i Champions League, en plass som ble sikret allerede når to kamper gjenstår i hovedrunde­n.

Ettersom Bucuresti tapte for Györ lørdag, har Vipers i øyeblikket et lite grep om 2.-plassen i gruppa. Men rumenerne har like mange poeng som Vipers, og bare ett poeng bak følger FTC. Disse tre lagene (i tillegg til suverene Györ) er klare for kvartfinal­e, men det blir et race i de to siste kampene om å knipe 2.-plassen – som gir «enklere» motstand i kvartfinal­en.

Vipers vil med to seirer – hjemme mot Györ og borte mot Thüringer – vaere sikret 2. plass i gruppa, og med det møte laget som blir nummer tre gruppe 1. Det er i øyeblikket Buducnost, som dog bare har ett poeng opp til Rostov-don på 2. plass. Metz banket Rostovdon 26–18 i Russland lørdag og tok med det et langt steg mot grup- peseieren.

– RIMELIG BRA SJANSE

Vipers skal i likhet med FTC ut mot Györ. Alt annet enn to seirer til de regjerende mesterne vil vaere en overraskel­se. Ut fra det sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad følgende:

– Jeg tenker at det viktigste er at vi slår Thüringer. På den måten har vi god sjanse for å holde FTC bak oss og unngå Metz som ser sterkest ut i den andre gruppa, sier Gjekstad, som for øvrig ikke frykter noen av de andre lagene de kan møte i kvartfinal­en.

– Jeg tenker at vi har en rimelig bra sjanse til å nå final four. Uansett hvem vi møter, er vi neppe favoritter. Men jeg mener det er mulig å slå ut både Buducnost og Rostov-don, sier Gjekstad.

– LOV Å DRØMME

Katrine Lunde – som naermest stengte buret da Vipers satte inn sluttspurt­en – og Henny Reistad, som var Vipers beste spiller og laget sju mål, tror hvem Vipers møter i kvartfinal­en har mye å si for sjansene til å nå final four:

– Jeg tenker at sjansene våre kommer veldig an på hvordan gruppe vår ender. Men selvfølgel­ig, vi kan også spille veldig bra, og selv om vi vet at de andre lagene er flinke til å toppe formen når det gjelder, så har vi lov til å drømme, sier Katrine Lunde – målvakten med bøttevis av erfaring fra Champions League etter blant annet fire

triumfer i turneringe­n.

– Det er vanskelig å anslå sjansene når vi ikke vet hvem vi møter, men hvis vi spiller på vårt beste så tenker jeg at vi har sjans til å slå alle, sier Reistad.

– HAR FÅTT MYE STØRRE TRO

Gjekstad mener Vipers har tatt store steg siden de åpnet Champions League i fjor høst med å bare ta ett poeng på de tre første kampene. Lørdag tok de sin sjette seier på de siste sju kampene.

– Forskjelle­n fra i høst er at vi nå har mye større tro på at vi kan slå de fleste. Stadig flere av spillerne våre ser at vi kan spise kirsebaer med de store, og jo flere kamper vi spiller jo flere tar nivået, sier Vipers-treneren.

Likevel ser han fortsatt klare utviklings­muligheter, selv om han også var fornøyd med mye i 29–21-seieren mot Krim lørdag.

– I dag leder vi 13–8, og da er det utrolig irriterend­e å se hvordan vi sløser bort ledelsen til pause. Men 2. omgang er veldig bra. Inn mot kvartfinal­en er det viktig at vi forbedrer oss, men jeg vet også om noe vi enkelt kan forbedre, forsikrer Gjekstad.

 ??  ??
 ?? TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX ?? Det var stor jubel i Aquarama da Vipers lørdag kvalifiser­te seg for kvartfinal­e i Champions League.foto:
TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX Det var stor jubel i Aquarama da Vipers lørdag kvalifiser­te seg for kvartfinal­e i Champions League.foto:
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway