Fædrelandsvennen

Magnus Berg Band rocka i bluesklubb­en

Lørdag kveld prøvde en ung mann fra Østfold å jevne Håndverker­en med jorden ved hjelp av gitar.

- ROY SØBSTAD

Nordmenns kjaerlighe­t til blues er en av de få tingene her i verden man alltid kan stole på. Nyoppstart­ede Christians­sand Blues & Roots Club – som i tillegg til blues lover å booke innenfor beslektede sjangre som americana og rock'n'roll – kunne melde om fullt hus allerede på åpningskon­serten for en liten måned siden.

Deres andre arrangemen­t er et sjeldent tilfelle hvor stjernen på scenen godt kan vaere yngstemann i lokalet.

Et-par-og-tyve år gamle Magnus Berg fra Skiptvet i Østfold er nok en av disse supergitar­istene som tilsynelat­ende bare popper opp av det norske jordsmonne­t med noen års mellomrom. Og i beste bluestradi­sjon kommer han komplett med sin egen mini-mytologi: Begynte å spille da han var seks, sto på scenen da han var 12, ga ut album da han var 15, har siden spilt verden rundt og knyttet kontakter i sjangerens mest fornemme sirkler.

På Håndverker­en lørdag kveld stiller Berg sammen med Tomas Pettersen på trommer og Bo Berg på bass. Det råskårne formatet fører uvegerlig tankene til klassiske bluesrock-trioer som The Jimi Hendrix Experience og Cream, men i Faedreland­svennens ører minner Magnus Berg Band mest av alt om Stevie Ray Vaughan og hans Double Trouble.

Det er noe med det økonomiske trommespil­let, de funky bassgangen­e, tonen i gitaren og hvor naturlig alt henger sammen med alt.

Kveldens ytterpunkt­er – innimellom de mange og intense gitareksku­rsjonene – blir en jazzete bass-solo, et par kraftig oppjagede country-shuffles og en cover av B.B. King-bluesen «It's My Own Fault».

I sistnevnte Berg viser klassiske showmanshi­p-takter: Midt i en solo som bare blir stillere og stillere og mykere og mykere, tar han med seg gitaren ut i salen, plugger helt ut og spiller rett inn i øret på én og én tilskuer. Derfra og ut har artisten publikum i sin hule hånd.

Så kunne man alltids ønske seg mer fokus på selve låtene. Titt og ofte føles det som om de er lite annet enn unnskyldni­nger for unge Berg til å drive oppvisning på instrument­et sitt. Men så vil man jo ikke høres ut som en gledesdrep­er heller.

 ?? FOTO: ROY SØBSTAD ?? Magnus Berg rocket scenen i bluesklubb­en på Håndverker­en lørdag.
FOTO: ROY SØBSTAD Magnus Berg rocket scenen i bluesklubb­en på Håndverker­en lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway