Fædrelandsvennen

Rekdal fornøyd med noe etter tapet

Haugesund var klart best på Karmøy og viste hvorfor de er en divisjon høyere oppe enn Start.

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

Det var jevnspilt i åpningsmin­uttene i Storhallen på Karmøy lørdag. Start prøvde seg gjennom med bakromsbal­ler på Adeleke Akinyemi, og med diagonalpa­sninger til den offensive vingbacken Sander Sjøkvist, men i stedet var det araberne som tok første stikk.

Vertene fikk et frispark ved dødlinja. Etter en del klabb og babb havnet ballen hos Ben Karamoko som fikk avsluttet via en Startspill­er og i mål bak en utspilt Pedersen.

Haugesund tok mer over etter scoringen, og etter 22 minutter var de frampå igjen. Kallevåg slår inn et hjørnespar­k hvor debutant Martin Samuelsen raget høyest. Kantspille­ren headet ned til Ibrahima Wadji som satt ballen i mål fra kloss hold.

Og vondt skulle bli verre. Et langt oppspill på Samuelsen. Kantspille­ren header ballen ned til Wadji som kontant dunket ballen i mål fra 18–19 meter.

Så kom lyspunktet. Like før pause fikk Sjøkvist ballen ute til venstre. Unggutten slo perfekt inn, og Akinyemi takket med en strålende heading bort i det lengste hjørnet. En strålende scoring like før dommer avsluttet omgangen.

I den andre omgangen fortsatte Haugesund å vise at de skal spille et nivå høyere i 2019. Keeper Pedersen ble en travel mann, og Start slet med å spille seg fram til den siste tredelen.

Den største jubelen kom derimot fem minutt før slutt. Da kom Bernt Hulsker inn på banen, sju og et halvt år etter at han la opp som fotballspi­ller.

FORNØYD MED BANESPILLE­T

Etter kampen var Kjetil Rekdal klar på at Start leverte en god førsteomga­ng.

– Begge lag leverte bra i den første omgangen, og det var mye frem og tilbake. Vi er pinglete på et par dødballsit­uasjoner, ellers synes jeg vi har et godt grunnspill, og vi spiller en ganske god omgang, sier Rekdal som synes kvaliteten fra begge lagene falt i andre omgang.

– Det ble en veldig rotete omgang, og nivået var generelt veldig mye lavere, fortsetter Rekdal som ikke vil gi noe svar på om laget begynner å naerme seg.

– Det laget vi så utpå der – er det konturene av et lag som kan starte i serien i år?

– Det kan hende, men det vet jeg ikke. Vi har fem-seks uker igjen, så det er lenge igjen.

Etter rundt en timespilt måtte Damion Lowe ut med skade. Rekdal trodde det var en overtråkk,og ikke noe som vil sette midtstoppe­ren ut i lang tid.

MINNET OM HØSTKAMPEN

Erlend Segberg ble byttet ut i pausen. Dødballer og dårlig forsvarssp­ill oppsummere­r Segberg det hele med.

– Kampen minner litt om den vi hadde mot de i høst. Vi taper på dødballsit­uasjoner og kontringer, så vi må bare bli bedre, er konklusjon­en fra kapteinen som også så noen lyspunkter:

– I første omgang er vi periodevis gode offensivt og i det høye presset. Så forstår jeg det slik at vi har litt mindre ball og spill i andre omgang, sier Segberg som ikke fikk sett hele den andre omgangen.

Hvorfor Segberg gikk ut, hadde han ikke noe godt svar på, men Rekdal sa dette:

– Han må bygges opp, rett og slett.

 ?? FOTO: GRETHE NYGAARD ?? Damion Lowe leverte en god kamp før han måtte ut med skade. Den overtråkke­n skjedde i duellen her med Ibrahima Wadji.
FOTO: GRETHE NYGAARD Damion Lowe leverte en god kamp før han måtte ut med skade. Den overtråkke­n skjedde i duellen her med Ibrahima Wadji.
 ?? FOTO: GRETHE NYGAARD ?? Damion Lowe måtte ha behandling på benken etter å ha gått av med skade mot Haugesund.
FOTO: GRETHE NYGAARD Damion Lowe måtte ha behandling på benken etter å ha gått av med skade mot Haugesund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway