Fædrelandsvennen

Marerittom­gang da United klarte uavgjort

Manchester United ramlet ned til femteplass etter skadebonan­za og målløst mot erkerival Liverpool.

- ODD INGE AAS

Ole Gunnar Solskjaer hadde akkurat lagt bak seg en forferdeli­g omgang. Ikke nok med at han hadde skadeprobl­emer før kamp, i løpet av de 45 første minuttene måtte han gjøre alle de tre byttene.

De som fryktet at hjemmelage­t skulle klappe sammen som mot Paris Saint-germain, tok imidlertid feil. Fem minutter ut i den andre omgangen reiste plutselig hele Old Trafford seg, klappet og sang høylytt om sin norske manager.

De ti neste minuttene var det bedre stemning enn det på noe øyeblikk har vaert i hans regjerings­tid. Over 70.000 hjemmesupp­ortere løftet laget frem til det som til slutt ble ett poeng mot erkerivale­n.

I oppkjøring­en manglet det ikke på United-frelste som fortalte at dette var Solskjaers største kamp som sjef så langt. Ikke bare betydde de 90 minuttene mye for Uniteds sjanser i ligaen, de kunne også svekke erkerivale­ns muligheter i kampen om ligatittel­en. Med 0–0 leder Liverpool nå serien ett poeng foran Manchester City.

BLYTUNG OMGANG

Da lagene marsjerte ut fra tunnelen snudde han seg og klappet til de trofaste på tribunen Stretford End. Samtidig vinket han og smilte til venner og kjente.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før ansiktsutt­rykket endret seg og fortalte om en bekymret mann. Den første omgangen utviklet seg til et uvanlig skademarer­itt for nordmannen.

Før dommeren blåste av til pause var han tvunget til å gjøre alle sine tre bytter.

Ander Herrera var den første som tuslet av etter 20 minutter. Da hadde også Marcus Rashford store problemer. Da Jesse Lingard gjorde seg klar til å komme inn fem minutter senere, var det imidlertid Juan Mata som gikk av banen. Da hadde også han skadet seg.

Uflaksen fordelte seg imidlertid noe da Roberto Firmino tråkket kraftig over og måtte gi seg etter en halvtime. Jürgen Klopp satte inn Daniel Sturridge.

BYTTET BÅDE INN OG UT

Innbytter Lingard ble meldt kampklar i siste liten. Da det gjensto fem minutter av den første omgangen fikk han kampens første gigantiske sjanse. Han ble på vakkert vis spilt gjennom av Romelu Lukaku, men keeper Alisson Becker hentet frem en glimrende redning da angriperen prøvde å runde ham.

Det kunne blitt et drømmebytt­e for Solskjaer, men det tok bare et par minutter før det så mer ut som en vond drøm. Lingard satte seg ned på gresset, og måtte gå av banen med smerter.

?? FOTO: REUTERS / NTB REUTERS ?? Solskjaer måtte trøste Juan Mata da spanjolen gikk skadet av banen.