Fædrelandsvennen

Iversen refser norske medier etter Vm-gullet

Søndagens gullgutt Emil Iversen gikk ut mot kritikken som kom etter lørdagens skiathlon.

- ERLEND NESJE ANNE-MARIT DAHL REIDAR LØFALDLI

– Det føles godt å vaere verdensmes­ter. Det sto mye på spill for meg i dag, sa Iversen til pressekorp­set etter løpet.

Selv om det ble gull, og 27-åringen fra Meråker var i sitt sedvanlige gode humør da han møtte pressen søndag, var han ikke like fornøyd med de norske mediene.

Iversen likte ikke at det etter lørdagens 30-kilometer ble stilt kritiske spørsmål rundt det norske laguttaket. Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby tok henholdsvi­s gull og bronse lørdag, men mye av fokuset i pressesone­n etter løpet gikk på at lagsprint-duoen Klaebo og Iversen ikke presterte. De endte på henholdsvi­s 30.- og 31.-plass.

– Det var merkelig å stå i en time og forsvare laguttaket. Jeg hadde en dårlig dag, hadde nettopp gått en veldig god sprint, og var med ganske lenge, men så roet vi ned på skøytingen. Vi var aldri i tvil om at vi var rette laget, sa en engasjert Iversen til pressen søndag ettermidda­g.

Iversen reagerer på spørsmålen­e som har kommet; om Iversen og Klaebo burde ha stått over, og om andre løpere, spesielt vrakede Simen Hegstad Krüger, var sure.

– Laget hadde to taktikker, og den ene av to taktikker slo inn, vi tok gull og bronse, og jeg er stolt over det. Jeg og Johannes ga det en sjanse, men var ikke gode nok, sier Iversen.

Iversen presiserer at han ikke er ute etter å få ros for lørdagens prestasjon, men sier at laguttaket har vaert ryddig og åpent hele veien.

 ?? FOTO: RICHARD SAGEN ?? Johannes Høsflot Klaebo knuste Russland på oppløpet i lagsprinte­n søndag.
FOTO: RICHARD SAGEN Johannes Høsflot Klaebo knuste Russland på oppløpet i lagsprinte­n søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway