Fædrelandsvennen

Millionkra­v for eks-ansatte

Umoe Mandaldire­ktøren mener to tidligere ansatte bidro til å ødelegge markedet for salg av Wave Craftbåten­e fra verftet.

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

Umoe Mandal-direktør Tom Harald Svennevig mener to tidligere ansatte bidro til å ødelegge markedet for båtsalg fra verftet.

– Vi har måttet bruke mye tid og investerin­ger på å få kunder til å skille mellom deres båt og vår båt, sa direktør Tom Harald Svennevig i Kristiansa­nd tingrett mandag.

Verftet krever inntil 24,8 millioner kroner av to tidligere ansatte. Umoe Mandal mener de tok med seg bedriftshe­mmelighete­r da de sluttet og som har ført til betydelige tap for bedriften.

UTVIKLET VED UMOE MANDAL

Saken handler om Wave Craft-serien som ble utviklet ved Umoe Mandal etter 2011. Dette er fartøy som frakter mannskap til vindmøller til havs. Båten er i stand til å ligge stille i opp til 2,5 meters bølger inntil vindmøllen­e.

Det første fartøyet i serien, «Umoe Ventus», ble sjøsatt i februar 2015.

De to eksansatte, Nere Skomedal og Trygve Espeland, sluttet ved verftet i løpet av sommeren 2015 og etablerte sammen båtdesignf­irmaet Esna AS like etterpå.

LANSERTE SAMME HØST

Allerede samme høst lanserte de båten «Esna Tern». Umoe Mandal reagerte etter hvert på at båten har omtrent samme egenskaper som Wave Craft blant annet når det gjaldt å ligge stille i sjøen.

– Dette gjelder spesielt Boarding Control Systemet som er et aktivt kompenseri­ngssystem, sa Umoe Mandal-advokat Anders Solberg i sin innledning­sforedrag.

Han mente at Wave Craft-båtene er helt unike i verden.

FLERE ÅRS ARBEID

– Det ligger flere års arbeid bak produktet som er helt enestående. Krefter i Sverige og Japan prøvde å lage lignende fartøy i sin tid uten å lykkes. Det har Umoe Mandal lyktes med og de saksøkte i vår sak tok med seg sentrale elementer for å lage «Esna Tern», sa Solberg.

Han viste dessuten til at Skomedal og Espeland tok kontakt med advokat etter etablering­en av firmaet sitt. Dette for å forvisse seg om at de ikke tråkket juridisk over streken med å designe «Esna Tern» med kunnskap de hadde fra sin tid i Umoe Mandal.

– De skjønte altså at de var i en gråsone, hevdet Solberg.

AVVISTE ANKLAGER

Advokaten til de saksøkte, Kjell Torkelsen, avviste alle anklager om at bedriftshe­mmelighete­r ble med inn i Esna AS.

– Man skulle jo tro at det var rakettfors­kning Umoe Mandal hadde drevet med når man ser dette søksmålet, sa Torkelsen.

Han viste til at så godt som ingenting ved Wave Craft-serien er varebeskyt­tet.

– Tvert imot ble den vist fram offentlig sommeren 2015 slik at alle kunne studere båten, sa han.

Dessuten er det liten eller ingen interesse for disse båttypene, verken for «Esna Tern» eller Wave Craft.

– «Esna Tern» ble derfor tatt vekk fra selskapets nettside for et år siden og Umoe Mandal har kun solgt båtene de har bygget innenfor eget konsern, sa Torkelsen.

UVIRKELIG

Han sa videre at hans klienter opplever saken som helt uvirkelig og grunnløse.

– Det er framsatt en rekke udokumente­rte påstander som er grundig motbeviste. Saken er svaert alvorlig og belastende for mine klienter og deres familier, sa Torkelsen.

Han understrek­et at dersom Umoe Mandal skulle nå fram med sitt erstatning­skrav betyr det konkurs både for Esna AS og hans klienter personlig.

Saken fortsetter hele uka.

 ??  ??
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Umoe Mandal-direktør Tom Harald Svennevig og en av verftets advokater Andreas Saetre Hanssen før saken mot de eksansatte tok til mandag morgen.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Umoe Mandal-direktør Tom Harald Svennevig og en av verftets advokater Andreas Saetre Hanssen før saken mot de eksansatte tok til mandag morgen.
 ?? FOTO: UMOE MANDAL ?? Slik ser Wave Craft-fartøyet ut når den er i drift mot en vindmølle til sjøs. Båten klarer å ligge stille i opp mot 2,5 meters bølger.
FOTO: UMOE MANDAL Slik ser Wave Craft-fartøyet ut når den er i drift mot en vindmølle til sjøs. Båten klarer å ligge stille i opp mot 2,5 meters bølger.
 ?? FOTO: ESNA AS ?? Slik så «Esna Tern» ut, designet av Esna AS. Det har ikke vaert noen interesse for fartøyet i markedet.
FOTO: ESNA AS Slik så «Esna Tern» ut, designet av Esna AS. Det har ikke vaert noen interesse for fartøyet i markedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway