Fædrelandsvennen

Skal rives og gjenreises etter storbranne­n i 2016

I 2016 rammet storbranne­n bygningsre­kka i Henrik Wergelands­gate. Nå fremmes planer for halve kvartalet om riving og nybygg i fem etasjer – inkludert 100 nye leilighete­r.

- KRISTIANSA­ND TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

BRANNTOMTA I KVADRATURE­N: Det brannherje­de kvartalet i Henrik Wergelands­gate i Kristiansa­nd sentrum skal gjenreises. Det fremmes nå planer om et nybygg i fem etasjer, med butikker i første og til sammen 100 leilighete­r. Parkerings­plasser skal bygges under bakken.

De største grunneiern­e i kvartal 7 er hotellkjed­en Thon og dagligvare­kjeden Coop.

– Halvannet år har gått uten at vi har fått gjort noen ting. Men det som skjer er at alt skal rives fra vår eiendom og ned til Vestre Strandgate, før halve kvartalet bygges opp på nytt, opplyser innehaver Sigvar Skeie hos G. Nordbys sykkelforr­etning.

Nå har Skeie, naboen og «de to store» gått sammen om å starte en regulering­sprosess, som etter planen får endelig klarsignal av bystyret våren 2020.

– Det er jo veldig spennende planer og ganske store i volum, som skal vaere med og styrke Kvadrature­n, sier innleid prosjektle­der Jan Willy Føreland i WSP Norge AS.

«DOMUS» SKAL RIVES

Coop Extra-butikken, for godt voksne kjent som gamle Domus, skal vekk en gang for alle. Ny Coop-butikk bygges på hjørnet Vestre Strandgate og Kristian IVS gate, mens den gamle drives videre i byggeperio­den.

– Kommunen krever at hele kvartalet blir regulert samtidig. Det blir naering i første etasje og leilighete­r oppover, opplyser Arild Berge, forretning­sfører for A. Langeland ANS, firmaet som eier Henrik Wergelands gate 3 og 5.

Det blir rom for mange butikker og enda flere beboere når også den store, åpne parkerings­plassen bygges ned, den som tilhører Olav Thon Eiendom. Over butikkene anlegges uteplass for boligene på et lokk.

Det var natt til søndag 30. oktober 2016 at storbranne­n rammet bebyggelse­n i Henrik Wergelands gate i Kristiansa­nd. Ingen personer kom til skade.

Henrik Wergelands gate 3 og 5 ble flammenes rov. I tillegg fikk nummer 7, tilhørende Skeie-familien, store brannskade­r.

Huseierne fikk et «greit nok» forsikring­soppgjør, uten at de vil ut med beløp. Men det er ikke sånn at de kan vente i mange år med å realisere gjenreisin­gen.

FIKK FRIST

– I utgangspun­ktet har vi frist til å vaere ferdig med å bygge i løpet av fem år etter brannen. Men vi har foreløpig fått utvidet fristen med et par år. Om vi er ferdig på den tiden, har jeg likevel liten tro på, sier Sigvar Skeie.

Den nye butikken blir atskillig større enn den gamle, om lag 600 kvadratmet­er. I byggeperio­den vil sykkelforr­etningen flytte til det gamle lokalet til Vinmonopol­et på hjørnet av Vestre Strandgate og Skippergat­a, som Skeie kjøpte for halvannet år siden.

Hvis syklene går unna i høyt tempo her kan det vaere aktuelt å bli vaerende på ny adresse, og at annen virksomhet flytter inn i Henrik Wergelands­gate.

«Ved å øke attraktivi­teten med fortetting og oppgradert fortau, belysning og en gjennomten­kt estetikk av kvartal 7, vil området vaere med å øke trivsel og følelsen av trygghet i området.» heter det i planinitia­tivet som WSP Norge har sendt til kommunen.

Det opplyses at formålet med planen er å legge til rette for et

urbant, moderne prosjekt som vil bidra til å nå målsetting­en om 15.000 innbyggere i Kvadrature­n, styrke handel, naering/tjenesteyt­ing og gode oppholdsar­eal i sentrum.

BER OM EN EKSTRA ETASJE

Dagens kvartal baerer preg av overflatep­arkering og nedbrent eller tilårskomm­en bebyggelse. I fremtiden blir både kunde- og beboerpark­ering under bakken.

Thon og Coop er fortsatt interesser­t i å tilby grunn for nytt politihus i Kristiansa­nd, men det er en konkurrans­e der nåløyet er meget trangt. Så det blir neppe noe av.

Støyforhol­dene for boliger kan vaere en utfordring, saerlig mot Vestre Strandgate. Når det er sagt skal gata i fremtiden bli roligere, når ny havnegate bygges. Samtidig kan bussene bli flyttet fra Henrik Wergelands gate, da Dronningen­s gate og Tollbodgat­a trolig blir framtidas busstrasee­r i sentrum.

Utbygger ønsker å utfordre Kvadraturp­lanen, som maks tillater en fjerde med tilbaketru­kket femte etasje.

– Vi vil vurdere om det er mulig å få til større høyder på deler av det indre kvartalet uten at det blir negativt for solforhold eller økt skygge i gata, sier prosjektle­der Jan Willy Føreland.

De foreløpige signaler fra kommunens planavdeli­ng er positive. De understrek­er at utbygger må forholde seg til Kvadraturp­lanen, og at det bør tilstrebes variasjon i arkitektur og struktur for å skape attraktivi­tet i Kvadrature­n.

 ??  ??
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Branntomta i Henrik Wergelands­gate 3 og 5, og G. Nordbys sykkelforr­etning til høyre. Det gule Thilo Schoder-bygget helt til venstre i bildet er regulert til bevaring, og kan ikke rives.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Branntomta i Henrik Wergelands­gate 3 og 5, og G. Nordbys sykkelforr­etning til høyre. Det gule Thilo Schoder-bygget helt til venstre i bildet er regulert til bevaring, og kan ikke rives.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway