Fædrelandsvennen

Strømmer til Vaffelbua to måneder før åpning

Lenge før åpningen 5. mai er Vaffelbua i Jegersberg allerede blitt et yndet turmål.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Vi må få opp et skilt som forteller at åpningen blir 5. mai. Alle lurer på det! sier Per Svein Holte.

Det er en nydelig vårsøndag sent i februar (!). Midt-agder Friluftsrå­ds daglige leder har tatt med seg Faedreland­svennen inn til den ikke helt ferdige Vaffelbua i hjertet av Kristiansa­nds populaere turområde Jegersberg. Den ligger nennsomt plassert i terrenget, nesten på meteren tre kilometer fra den store parkerings­plassen ved UIA.

Vi er ikke alene; bare i løpet av en drøy halvtime er 50–60 mennesker innom. Noen svinser bare litt rundt før de går videre, andre setter seg ned i trappeamfi­et og nyter sola. Men alle virker nysgjerrig­e på dette markante byggverket midt i skauen, og lurer altså på når det blir åpning - og ikke minst vafler!

– 5. mai, som sagt. Når det gjelder navn, har vi fått inn forslag fra 200 personer i konkurrans­en vi utlyste. Flere har kommet med mer enn ett forslag. Avgjørelse­n faller på første styremøte i Friluftsrå­det, ventelig i løpet av mars, forteller Holte.

FRA FJERN OG NAER

Enn så lenge velger følgelig Faedreland­svennen å holde seg til «Vaffelbua». Og vi spør noen av turgjenger­ne om startsted og mål for dagen.

– Vi er her ofte, kommer fra Sødal Terrasse og tar turen innom Lomtjønn, opplyser Kåre Ørnevik og Birthe Jacobsen, som har med seg unge Amelia.

– Vi kommer fra Gimlekolle­n via Lomtjønn. Det blir kanskje en sving innom Kalkheia før vi gir oss, antydes det kollektivt fra familien Refsnes, anført av engelsk setter Kita.

– Vi bor i Vågsbygd, men måtte bare komme og se på dette, røper Astrid og Bjørn Landrud - langveisfa­rende, altså.

– Vi bor på Hånes og måtte også se dette nye. Så fin utsikt! bemerker Amelia Osorio og skuer utover Kyrtjønn. Hun er i følge med mannen Fabio og et vennepar, også de opprinneli­g fra Colombia. (Bare Carlos Sanchez av de to føler for å la seg avbilde der og da.)

BORD, STOLER OG PEIS

Brorparten av de som er innom Vaffelbua, bare må titte inn gjennom de store vinduene. Hvordan ser det ut, mon tro?

– Det kommer bord og stoler. En gedigen peis blir det også, forteller Per Svein Holte.

– Viktig spørsmål, Holte: Blir det iskrem og brus også, ikke bare vafler?

– Vi tenker på å utvide sortimente­t litt, men vet samtidig at ting som er pakket inn i emballasje, medfører avfall. Dermed kommer det i konflikt med den viktige miljøtanke­n, antyder Friluftsrå­dsjefen.

Det er tydelig at denne dragkampen mellom flere hensyn plager ham, selv om hvert enkelt av dem må kunne betegnes som «gode».

Men ett uproblemat­isk behov har han merket seg:

– Mange kommer på sykler. Vi må få opp noen sykkelstat­iver.

#fvntur

I tida framover kan du møte mennesker som er opptatt av tur og friluftsli­v. Tagg dine bilder med #fvntur i sosiale medier – vi publiserer noen av dem.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Lenge før pressa løpes i gang, har Vaffelbua forlengst blitt et populaert turmål i Jegersberg. Denne nydelige søndagen sent i februar var 50–60 mennesker innom bare i løpet av den drøye halvtimen Faedreland­svennen oppholdt seg der.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Lenge før pressa løpes i gang, har Vaffelbua forlengst blitt et populaert turmål i Jegersberg. Denne nydelige søndagen sent i februar var 50–60 mennesker innom bare i løpet av den drøye halvtimen Faedreland­svennen oppholdt seg der.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Bodil Pedersen og Tor-fredrik Axelsen tar normalt søndagstur­en hjemme på Flekkerøy, men denne dagen tok nysgjerrig­heten på Vaffelbua overhånd. Han er i «bransjen», proff løypekjøre­r som han er.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Bodil Pedersen og Tor-fredrik Axelsen tar normalt søndagstur­en hjemme på Flekkerøy, men denne dagen tok nysgjerrig­heten på Vaffelbua overhånd. Han er i «bransjen», proff løypekjøre­r som han er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway