Fædrelandsvennen

18-åring fikk fire års fengsel for voldtekt

- ERLEND OLSBU

En 18 år gammel mann fra Afghanista­n er dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en kvinne som ble med ham hjem fra byen.

Lørdag 10. november i fjor dro kvinnen i 20-årene på byen sammen med flere venninner. På dansegolve­t på et utested kom hun i kontakt med en 18 år gammel mann. De forlot deretter utestedet sammen.

Kvinnen har forklart at hun «fikk en dårlig følelse» på vei til 18-åringens leilighet. Da de kom fram la hun seg til å sove på soverommet. Hun opplyste i retten at hun først overså mannens tilnaermel­ser. Da han begynte å beføle henne under klaerne reiste hun seg for å gå.

18-åringen skal da ha tatt tak rundt nakken hennes og presset henne ned i senga.

MENTE DET VAR FRIVILLIG

18-åringen har forklart at samleiet var frivillig, men ble ikke trodd av Kristiansa­nd tingrett. Retten viser til at kvinnens forklaring framstår troverdig og støttes av andre bevis i saken.

«Fornaermed­e har forklart seg svaert detaljert om faktiske opplysning­er om hendelsesf­orløpet og omgivelsen­e dette fant sted under, samt om hvilke tanker hun gjorde underveis med henblikk på å unnslippe fra voldtekten i live», heter det i dommen.

Kvinnen forklarte i retten at hun fryktet at 18-åringen ville knekke nakken hennes. Hun forsøkte å slippe unna ved å si at hun måtte på toalettet, men 18-åringen skal ha svart at toalettet var opptatt og at hun kunne tisse i senga.

MÅ BETALE OPPREISNIN­G

Kvinnen ringte til politiet like etter hun forlot leilighete­n. Politibetj­enten som snakket med henne har forklart at hun virket redd og oppskaket. Legen på voldtektsm­ottaket har forklart at kvinnen hadde 3–4 hudavskrap­ninger på halsen og smerter i nakken.

18-åringen ble pågrepet kort tid etter hendelsen. Han sitter fremdeles varetektsf­engslet. Ifølge dommen har mannen forklart at han kom fra Afghanista­n for tre-fire år siden, og har midlertidi­g oppholdsti­llatelse i Norge.

Mannen er i tillegg til fire års fengsel dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisnin­g til den voldtatte kvinnen.

18-åringens forsvarer, Maria Ursin Ingebrigts­en, opplyser at hun ikke har noen kommentar til dommen. Mannen har nå 14 dager på seg til å vurdere om han vil anke til lagmannsre­tten.

 ??  ?? 18-åringen hevdet at samleiet var frivillig, men ble ikke trodd av Kristiansa­nd tingrett. ARKIVFOTO: KRISTIN ELLEFSEN
18-åringen hevdet at samleiet var frivillig, men ble ikke trodd av Kristiansa­nd tingrett. ARKIVFOTO: KRISTIN ELLEFSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway