Fædrelandsvennen

– Denne saken er helt ødeleggend­e for partiet

Mens de forbereder seg på valgkamp, opplever Ap at sakene rundt Trond Giske tar all oppmerksom­het.

-

– Det var ikke greit det som skjedde nå. Tillit må bygges, og det må bygges stein for stein, sier Jon Rolf Naess, ordfører i Bykle og medlem i Aps sentralsty­re.

Striden rundt Trond Giske har blusset opp igjen etter flere saker de siste ukene. Det begynte med en strid om han kunne ha tillitsver­v i Trøndelag Ap.

Så kom en video med Giske som danset med en ung kvinne. En av lederne i Fellesforb­undet, Knut Sandli, sendte en bekymrings­melding. Kvinnen selv mener videoen ble brukt i et politisk spill.

– Er alle broer brent for Trond Giske?

– Det vil jeg ikke si. Og det hadde jeg nok ikke sagt, nesten uansett hvilken sak det gjaldt. Men nå må han over tid sette politikk i fokus og vise at det er det som er det viktige. Dette er synd, for Trond Giske er en svaert dyktig politiker. Men han må vise seg tilliten verdig, sier Naess.

I Ap forbereder man seg nå på en lokal valgkamp. Men akkurat nå er det igjen konflikten­e rundt Trond Giske som får det meste av oppmerksom­heten.

– Denne saken er helt ødeleggend­e for partiet. Jeg tror det skal mye til før han kommer tilbake til viktige posisjoner i Arbeiderpa­rtiet, sier Randi Øverland, gruppelede­r for Arbeiderpa­rtiet i Vestagder.

Hun mener det er spesielt uheldig i et parti som så tydelig har profilert seg som et likestilli­ngsparti.

– Likestilli­ng er en kjempestor sak for Arbeiderpa­rtiet. Når en slik sak får så store dimensjone­r og ting gjentar seg, så er det dessverre ødeleggend­e, sier Øverland.

– Men i den siste saken blir det hevdet at dette er et politisk spill?

– Det har jeg ikke så stor interesse av å kommentere. Men når jeg sier at saken er ødeleggend­e, er det fordi alle blir opptatt av den. Det er ikke positivt uansett, sier Øverland.

– Er det noen vei tilbake for Giske?

– Det har jeg ikke noen formening om. Men det skal mye til før han kommer tilbake for fullt igjen.

I løpet av helgen ble det enda mer strid rundt Giske etter uttalelser som ble tolket som at han ikke hadde tillit til Jonas Gahr Støre.

– Dette ødelegger jo. Vi skal inn i en lokal valgkamp i 2019 som er viktig for oss. Det ødelegger det lokale engasjemen­tet, sa Valle-ordfører Steinar Kyrvestad til TV 2.

Mette Gundersen er gruppelede­r i Kristiansa­nd og var statssekre­taer for Trond Giske i perioden 2005- 2007. Lokallaget­s viktigste mål i år er å få ordføreren når Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen slår seg sammen.

– Jeg er mer opptatt av å bygge Kristiansa­nd Ap, og det klarer vi utmerket til tross for støy fra moderparti­et.

– Er du skuffet over Trond Giske?

– Jeg registrere­r at denne saken har funnet en løsning. Så konsentrer­er jeg meg om å vinne valget lokalt, sier Mette Gundersen.

Trond Giske prøvde å dempe konflikten og sa mandag til TV 2 at han ville jobbe tillitsful­lt med Støre fram mot valget.

– Vi må snakke om det som er viktig for oss, som mindre forskjelle­r mellom folk, en god skole for alle unger og arbeidspla­sser i hele Norge. Den striden Arbeiderpa­rtiet skal stå i framover, er kampen for Ap-ordførere over hele landet som motvekt til Høyre-/frpregjeri­ngen.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Randi Øverland mener det er trist og uheldig for Ap med sakene rundt Trond Giske. Her er hun på fylkeshuse­t i forrige uke i forbindels­e med et møte i Atp-utvalget.
FOTO: KJETIL REITE Randi Øverland mener det er trist og uheldig for Ap med sakene rundt Trond Giske. Her er hun på fylkeshuse­t i forrige uke i forbindels­e med et møte i Atp-utvalget.
 ??  ?? Mette Gundersen
Mette Gundersen
 ??  ?? Jon Rolf Naess
Jon Rolf Naess

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway