Fædrelandsvennen

Utsetter avstemning

- NTB

Theresa May sier Underhuset skal stemme over brexit innen 12. mars, ikke til uken, som ventet. Samtidig kan utmeldelse­n bli utsatt to måneder, ifølge Telegraph.

Varselet om den utsatte avstemning­en kom om bord på flyet til EUS toppmøte med Den arabiske liga i Sharm el-sheikh i Egypt søndag ettermidda­g, ifølge Sky News og BBCS politiske redaktør Laura Kuenssberg.

Hun sier at hun fortsatt forhandler med EU, og at det derfor ville vaere meningsløs­t med en avstemning i Underhuset nå.

– Men vi skal sikre at det skjer innen 12. mars, lovte hun og la til at det fortsatt er mulig å forlate EU med en skilsmisse­avtale 29. mars.

Opposisjon­spolitiker­e og Eutilhenge­re reagerer med raseri på det de mener er en kalkulert strategi for å utsette avstemning­en til siste liten.

Labours brexit-talsmann kaller beslutning­en toppen av uansvarlig­het og et hensynsløs­t, uforsvarli­g forsøk på å tvinge parlamenta­rikerne til å måtte velge mellom hennes avtale og ingen avtale.

May har hele tiden nektet å utelukke at Storbritan­nia kan komme til å stupe ut av EU uten noen avtale, trass i risikoen for dype økonomiske problemer på begge sider av Den engelske kanal. Hun hevder at den eneste måten å unngå et slik scenario derfor er å støtte hennes avtale med EU.

Etter at Underhuset i januar avviste skilsmisse­avtalen hun hadde forhandlet fram med EU, forsøker May å få til endringer som tilfredsst­iller Underhuset­s bekymringe­r om det mest omstridte elementet i avtalen, nemlig spørsmålet om Irland-grensa.

EU står imidlertid fast på at det ikke er aktuelt å endre noe i selve avtalen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Statsminis­ter Theresa May.
FOTO: NTB SCANPIX Statsminis­ter Theresa May.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway