Fædrelandsvennen

Telenor og Nokia sammen om 5G-testing

- NTB

Telenor skal samarbeide med Huawei-konkurrent­en Nokia om utprøving av framtidens 5G-teknologi i Danmark.

Selskapene skal teste viktige 5Gfunksjon­er, som forbedret mobilt bredbånd og ultrarobus­t sanntidsko­mmunikasjo­n (URLLC), opplyste Telenor i en pressemeld­ing mandag.

Nokia skal ta i bruk sin nestegener­asjons basestasjo­nsteknolog­i, Airscale, i det kommersiel­le radionette­t, og vil også teste nye funksjoner i det skybaserte kjernenett­et.

– Det er viktig for Telenor å vurdere ulike teknologis­ke, funksjonel­le og kommersiel­le løsninger for 5G sammen med våre leverandør­er. Vi er veldig fornøyde med å kunne teste den nye teknologie­n i Danmark og i Skandinavi­a sammen med Nokia, sier konserndir­ektør for teknologi i Telenor, Ruza Sabanovic.

Finske Nokia er en av få konkurrent­er til verdens største produsent av telekomuts­tyr, kinesiske Huawei, i kampen om å få bygge ut neste generasjon­s mobile bredbånd – 5G – i en rekke land. Fra før har Telenor testet ut 5G-teknologi i Norge i samarbeid med Ericsson, ifølge Reuters.

Det norske mobilkonse­rnet har bygget sitt 4G-nett i Norge delvis med Huaweis teknologi, men har nå på kort tid to ganger kunngjort 5G-samarbeid med kinesernes rivaler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway