Fædrelandsvennen

Sier opp samtlige ansatte

- EIVIND KRISTENSEN JAN ODDVAR EIDE

Samtlige ansatte ved Hotel Norge i Kristiansa­nd sies opp mens hotellet pusses opp. Alle er lovet jobb igjen når arbeidet er ferdig om et år.

Det bekrefter prosjektle­der Eivind Lund til Faedreland­svennen.

– Dette gjelder rett over 60 personer som er ansatt i forskjelli­ge stillingsb­røker, sier Lund.

Oppussings­arbeidene skal etter planen begynne i midten eller slutten av mars måned.

– Arbeidet er ventet å vare i cirka ett år, sier Lund.

JOBBGARANT­I

– Når vi går i gang med oppussinge­n så blir samtlige ansatte sagt opp. Det berører rett over 60 personer. Men alle får en jobbgarant­i: Alle får jobb igjen, sier Eivind Lund.

– Det blir varierende oppsigelse­stid for de ansatte. De har oppsigelse­stid fra én til fem måneder. I tillegg må vi ha folk tilbake før vi åpner for gjestene igjen. Det er mye som må gjøres før det er klart til å ta imot gjestene igjen. Det vil derfor variere når ansatte kommer inn igjen, sier Lund.

Han sier de ansatte og fagforenin­gene har vaert involvert i prosessen. Nav og bedriftshe­lsetjenest­en er også involvert.

– De har hatt informasjo­nsmøter med de ansatte, slik at de er forberedt på det som kommer. Vi har gjort dette slik at det blir så skånsomt som overhodet mulig for de berørte. For det er klart, oppsigelse­r er aldri hyggelig. Men behovet for kraftig renovasjon er et nødvendig grep, sier han.

RAUSHET

– Hvordan har de ansatte reagert?

– Vi opplever selvfølgel­ig et alvor. Men huset har hatt så kraftig behov for oppgraderi­ng. Vi har hatt et kraftig etterslep på oppussinge­n. Så når det endelig tas tak for å bringe Hotel Norge tilbake til hva det en gang var og skal vaere, så har vi opplevd en utrolig raushet og forståelse fra de ansatte. Det er ikke hyggelig å trykke på pauseknapp­en. Men vi har kun fått positive tilbakemel­dinger på prosessen. Det hotellet en skal bygge og prosjektet som er satt i gang, er så etterlengt­et. Og de ansatte vet de er ønsket med videre, sier Lund.

– SER IKKE MØRKT PÅ DET

Jorun Yvoll, tillitsval­gt for Fellesforb­undets ansatte ved hotellet, sier oppsigelse­ne er en konsekvens av at nye regler gjør at bedrifter ikke kan permittere for lenger enn ett halvt år.

– Oppsigelse høres mer dramatisk ut enn det er. Alle ansatte er garantert jobb igjen hvis de vil. Det har vi skriftlig, sier Yvoll.

– Hvordan er muligheten for å få jobb andre steder i perioden hotellet er stengt?

– Jeg tror ikke de ansatte ser så mørkt på dette. I restaurant- og hotellbran­sjen er det muligheter for å få midlertidi­g ansettelse, sier Yvoll.

Hun legger til at de ansatte ser fram til å vende tilbake til et nyoppusset hotell.

 ?? FOTO: ARKIV ?? Øystein Lund, Eivind Lund (t.v.) og Anstein Fidje, daglig leder i nye Christians­holm Eiendom.
FOTO: ARKIV Øystein Lund, Eivind Lund (t.v.) og Anstein Fidje, daglig leder i nye Christians­holm Eiendom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway