Fædrelandsvennen

Strøm til Europa ødelegger Norge

- JØRGEN HØGETVEIT, Sivilagron­om

Vårt bidrag til Europa av ren strøm utgjør 1/350-del, eller som en liten prikk mot et stort trailerhju­l, mens det har en rekke skadevirkn­inger i Norge – inklusive at man fortsetter raseringen av norsk natur med vindmøller fra Finnmark til Lindesnes.

Høylydte protester høres stadig oftere ettersom økende antall km2 legges ut til vindindust­ri i flott, nesten uberørt natur.

Når det har naermest null betydning i energifors­yningen av Europa – og er ødeleggend­e for den norske natur, grunneiern­e og befolkning­en generelt i et mørkt, kaldt land som må ha lys og varme og noe rimelig energi til arbeidspla­ssene – hvorfor gjør norske tjenesteme­nn og politikere det da? Vi glemmer ikke at de vippet oss inn i EØS og har fortsatt å svelge unna deres lovverk imot folkets klare Nei.

Vel – noe penger er det selvsagt inne i bildet for stat, kommune og de store aksjeeiere. De store multikonse­rnene som trenger å reklamere med rein kraft betaler også godt for seg. Og penger oppnår en ved å slippe på vannkraft når de trenger det og til gode priser – og så overlates det norske markedet til svaert varierende vindkraft, europeiske priser samt avgifter og økt kabel-/nettleie. Men man sitter igjen med spørsmålet hvorfor gjør man dette mot folket? Og hvem har planlagt og tillatt at man tar de ferdig utbygde, gullkanted­e kraftverke­ne bygd ut for kommunale skattekron­er – til pengemaski­ner i internasjo­nalisering­a?

Dette er knapt hele forklaring­en. For det som skjer med denne internasjo­nalisering­a, er at stikk i strid med Industriko­nsesjonslo­ven av 1917 – så blir mer og mer overlatt til internasjo­nal storkapita­l – for loven er jo endret i all stillhet. Hvordan det går med stats- og kommunever­kene er en sak – for de blir antagelig underlagt kontroll av ACER hvis ikke Island sier nei og det stopper i Efta. Men flere av småkraftve­rkene som er bygd ut de senere år, er kjøpt opp av tyskere. Og samme veien går det med det som man så flott kaller vindparker – selv om det er langt fra parker. Dette også stikk i strid med nevnte konsesjons­lov som våre fedre sikret land og folk med – men som nå er kraftig oppfliset i internasjo­nalisering­ens navn.

Og dette igjen på veien mot stadig sterkere globaliser­ing – altså én verden og én regjering som paven talte varmt for i 2016 for Kongressen i USA og FN. Journalist­ene i Time mag. skjønte det og plasserte et bilde av paven på forsiden med følgende tekst: «The New Roman Empire». Nasjonalst­atene skal viskes ut med folkestyre­t og friheter av tale- og møtefrihet etc. Nå ble det heldigvis kraftig bremset opp av at USA valgte Trump som styrker nasjonalst­aten igjen, og britene valgte Brexit, og flere nasjoner trekker seg tilbake fra EU under høylydt irritasjon fra maktmennes­kene. Så vi bør ikke ødelegge store deler av Agders utmark som vi trenger til helt andre ting – for å tilfredsst­ille globalisme­n som bl.a. et nydannet institutt ved Agder Universite­t har startet opp. Et rungende nei fra Agder – dette mørkemenne­nes Bibelbelte – vil man nok merke seg og bli lyttet til i maktkorrid­orene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway