Fædrelandsvennen

– Akkurat nå er han blant topp ti spurtere i verden

Kristoffer Halvorsen slo flere av verdens beste spurtere i den første etappen av Uae-tour.

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

Kristiansa­nderen syklet inn til fjerdeplas­s på den første etappen av rittet, som varer i seks dager.

Fernando Gaviria fra Columbia vant etappen, etter å ha blitt trukket opp av Alexander Kristoff. Elia Viviani fra Italia og Caleb Ewan fra Australia fulgte på plassene bak.

Halvorsen slo ryttere som Marc Cavendish, Sam Bennett og Marcel Kittel i spurten.

– KAN KJEMPE OM SEIER

22-åringen var fornøyd med spurten, men skulle gjerne sett at han kom seg opp blant topp tre.

– Jeg er fornøyd med spurten, selv om jeg skulle ønske at jeg var helt på toppen, men det var jo noen gode spurtere foran meg der, sier Halvorsen. For øvrig tok Viviani 18 proffseier­e i 2018, Gaviria vant ni, blant dem tre i Tour de France.

Fremover tror Halvorsen at sjansen for seier er stor.

– Jeg viste både i går og i dag at formen er bra, og når jeg er nummer fire så viser jeg at jeg kan kjempe helt i toppen. I dag var det ti ryttere som kunne vunnet, slik er det i de moderne spurtene, forklarer kristiansa­nderen som skal ha en rolig dag på morgendage­ns etappe.

– Det er vel en bakke på tolv kilometer på slutten der, så da blir det rolig, humrer spurteren som har fått gode tilbakemel­dinger fra sportsdire­ktør Matteo Tosatto.

– De var fornøyde i dag – og det var de også etter innsatsen på gårsdagens lagtempo, sier Halvorsen. Team Sky ble nummer fire på lagtempoen på åpningseta­ppen.

DE STØRSTE KANONENE

Sykkeleksp­ert i TV 2 og tidligere proffsykli­st Mads Kaggestad ble imponert av Halvorsens spurt.

– Dette var veldig bra av Halvorsen og det bør motivere han. Det er et utrolig sterkt spurtfelt i UAE. Der er de største spurtkanon­ene og de er desperate etter seiere. Den spurtprest­asjonen Halvorsen leverer i dag, gjør at han per dags dato er blant topp ti spurtere i verden, mener Kaggestad.

Hovedperso­nen selv er som vanlig kledelig beskjeden rundt kommentare­ne fra Kaggestad.

– Nei, det er mange gode spurtere. Man må vise at man er der oppe hver gang – og det skal jeg prøve å gjøre denne sesongen. Jeg føler at jeg har tatt store steg fra fjoråret, sier Halvorsen etter å ha kommet tilbake på hotellet.

Halvorsen var alene – uten hjelp fra eget lag de siste hundre meterne. Det viser styrke, mener Kaggestad.

BLIR LAGT MERKE TIL

– Han får en del vind, men kjemper mot Elia Viviani og prøver å stjele hjulet til opptrekker­en hans. Det viser at han har frekkheten som trengs i de avslutning­ene, fortsetter han slik så vil resten av feltet bli oppmerksom på han, og plutselig er det de som jakter hjulet hans, fortsetter Kaggestad.

Halvorsen forteller at planen var å få hjelp frem til det gjenstod én kilometer, og så skulle han klare seg selv.

Det at Halvorsen viser seg så pass sterk uten et spurtopptr­ekk mener Kaggestad er forståelig, da Team Sky i hovedsak har et lag som er bygget rundt sammenlagt­rytterne. Det at Halvorsen klarer seg alene vil styrke ham hvis han må finne seg et nytt lag.

– Hvis han fortsetter å kjempe slik så ser nok flere lag at det er en rytter som kjemper i toppen uten mye hjelp. Da ser kanskje andre lag potensiale­t i han hvis de bygger et lag rundt han. Den situasjone­n kan hjelpe han om han må finne seg et nytt lag etter sesongen.

Det er noe tvil om Team Sky fortsetter i 2020. Hovedspons­or Sky har gitt beskjed at de ikke er med etter årets sesong. Det kan gjøre at Halvorsen må finne seg et nytt lag.

Kaggestad mener også at man nå ser hvor stort talent Halvorsen faktisk er.

Etter den sesongstar­ten han har hatt nå, så ser man at han er et av supertalen­tene som er verdt å satse på. Den seieren i U23-VM var ikke tilfeldig, slår Kaggestad fast.

 ?? FOTO: AFP/NTB SCANPIX ?? Gaviria slår Viviani (til høyre) med noen få centimeter. Bak til venstre kommer Halvorsen inn til fjerdeplas­s. Kittel, som ble nummer åtte, er bak til høyre i hvitt og rødt.
FOTO: AFP/NTB SCANPIX Gaviria slår Viviani (til høyre) med noen få centimeter. Bak til venstre kommer Halvorsen inn til fjerdeplas­s. Kittel, som ble nummer åtte, er bak til høyre i hvitt og rødt.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Mads Kaggestad.
FOTO: NTB SCANPIX Mads Kaggestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway