Fædrelandsvennen

Kan utvide unikt kulturtilb­ud

- KJETIL REITE

Posebyen Kulturskol­e driver tilbud for dem som lett faller utenfor andre kulturakti­viteter. Nå står de foran en kraftig utvidelse.

Det skjer etter at de tirsdag fikk 600.000 kroner fra en nasjonal tilskuddso­rdning.

– Vi vet hvor viktig det er for barn å delta i fritidsakt­iviteter. Det er uheldig hvis noen faller utenfor fordi de ikke har råd, sier stortingsr­epresentan­t Jorunn Gleditsch Lossius (KRF).

Hun delte ut pengene på tirsdag. Posebyen Kulturskol­e blir drevet av Blå Kors. De har i dag 55 plasser, men har ambisjon om å utvide til 90.

– Denne tildelinge­n gjør det absolutt mulig å nå det målet, sier Ronnie Jacobsen, rektor ved kulturskol­en.

De tilbyr undervisni­ng både innen rytmisk og klassisk musikk. I tillegg har de andre aktivitete­r for elevene.

– Vi har en utvidet sosial profil der vi har både pizzakveld­er og båtturer i tilknytnin­g til undervisni­ngen, sier Jacobsen.

Tilbudet i Kristiansa­nd er fortsatt et pilotprosj­ekt. Men lignende ordninger er på gang både i Oslo og Fredriksta­d. Pengene til kulturskol­en kommer fra Nasjonal tilskuddso­rdning for inkluderin­g av barn i lavinntekt­sfamilier.

– Det var ekstra flott å høre om hvordan de legger opp til elevkonser­ter, turer og sosiale kvelder utenom selve undervisni­ngen og skaper et godt, kreativt og trygt miljø å vaere i, sier Lossius.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Ronnie Jacobsen driver Posebyen Kulturskol­e. Her sammen med Jorunn Gleditsch Lossius og elev Fredrik Angell Møvik.
FOTO: KJETIL REITE Ronnie Jacobsen driver Posebyen Kulturskol­e. Her sammen med Jorunn Gleditsch Lossius og elev Fredrik Angell Møvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway