Fædrelandsvennen

Vil komme til bunns i hva som har skjedd

Svein-harald Mosvold Knutsen kom med kraftig utfall mot Kanalbyen Utvikling da han trakk seg fra styret. Nå lover han å gi en forklaring. Men ikke til sin egen generalfor­samling.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

– Vi forholder oss til at vi må avvente selskapsko­ntrollen som gjennomfør­es for selskapet. Den vil innbefatte begrunnels­en for hvorfor han trekker seg fra styret, sier Pål Harv (H), leder i havnestyre­t i Kristiansa­nd.

Han viser til en selskapsko­ntroll av Kanalbyen Utvikling som kontrollut­valget i Kristiansa­nd i fjor besluttet at man skal gjennomfør­e.

– Stemmer det at dere ønsket at Mosvold Knutsen møtte hos dere?

– Ja, men vi forholder oss til at han velger noe annet, sier Harv.

– Hva synes du om at han ikke møter?

– Nå har vi behov for ro rundt arbeidsfor­holdene og ikke minst ro rundt et godt kvalifiser­t styre. Derfor avventer vi denne saken, og vi ønsker ikke å gi noen ytterliger­e kommentare­r, sier Harv.

Havnestyre­t er generalfor­samling for Kanalbyen Utvikling. Tirsdag var de samlet til et ekstraordi­naert møte i forbindels­e med at Mosvold Knutsen hadde trukket seg. Møtet foregikk for lukkede dører.

TRAKK SEG

Kanalbyen Utvikling er et kommunalt eid selskap og eier igjen halvparten av Kanalbyen. Resten er eid av private JBU Kanalbyen (Johan Benad Ugland).

I februar meddelte styremedle­m Svein-harald Mosvold Knutsen at han ville fratre styret. Han skrev i et brev som ble sendt til blant andre til havnestyre­t at det skyldes at han erfarer at selskapet ikke følger loven og/eller etiske retningsli­njer. I brevet står det følgende: «Min fratredels­e begrunnes av flere forhold, men hovedsakli­g tuftet på det faktum at fra undertegne­des side erfares at selskapet/ dets ledelse på enkelte områder ikke synes å følge lov, retningsli­njer og/eller etikk nedfelt for kommunen, noe som etter min mening strider mot selskapets interesser».

ORDFØRER-DISKUSJON

I deler av det politiske miljøet har det skapt irritasjon at Mosvold Knutsen ikke vil si hva som ligger bak det han skriver. Det inkluderer ordfører Harald Furre (H) som utfordret Mosvold Knutsen i en diskusjon på sin egen Facebook-side for en uke siden.

«Kom gjerne med påstandene her. Ut i lyset med dem! Du må stå for det!» skrev Furre. Mosvold Knutsen svarer: «Jeg tar selvsagt ikke dette i dette forum, såpass forstår nok du også. Men tro meg, deler er allerede formidlet videre under din paraply».

Overfor Faedreland­svennen bekrefter Mosvold Knutsen at det er revisjonen han vil forholde seg til.

– Jeg har sagt at jeg skal snakke med revisjonen hvis de tar kontakt med meg. Hovedgrunn­en er at det er enkelte ting jeg reagerer på og da er det mest naturlig at jeg snakker med revisjonen hvis de ønsker det.

VIL UNDERSØKE

Det ser derfor ut til at Mosvold Knutsens forklaring kommer i forbindels­e med selskapsko­ntrollen for Kanalbyen. Det ble besluttet å foreta en slik selskapsko­ntroll lenge før Mosvold Knutsen trakk seg.

Men nå har de altså fått enda et forhold å gå gjennom.

Leder i Agder kommunerev­isjon, Tor Ole Holbek, bekrefter overfor Faedreland­svennen at de ønsker en forklaring fra Mosvold Knutsen.

– Vi vil forsøke å komme til bunns i saken og det innbefatte­r at vi ønsker å snakke med styremedle­mmet, sier Holbek til Faedreland­svennen.

Han kan ikke si noe nå om når denne selskapsko­ntrollen vil vaere ferdig.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Leder i havnestyre­t Pål Harv (H) valgte å lukke møtet der man skulle diskutere situasjone­n i Kanalbyen Utvikling tirsdag ettermidda­g. Til høyre: Rita Floer fra Kristiansa­nd havn og Aase Gerd Paulsen (Ap).
FOTO: KJETIL REITE Leder i havnestyre­t Pål Harv (H) valgte å lukke møtet der man skulle diskutere situasjone­n i Kanalbyen Utvikling tirsdag ettermidda­g. Til høyre: Rita Floer fra Kristiansa­nd havn og Aase Gerd Paulsen (Ap).
 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Kanalbyen ligger på den gamle Silokaia. Aktivitete­n er flyttet til Kongsgård og det har blitt boliger der det engang var havn. De første beboerne har allerede flyttet inn.
FOTO: KJETIL REITE Kanalbyen ligger på den gamle Silokaia. Aktivitete­n er flyttet til Kongsgård og det har blitt boliger der det engang var havn. De første beboerne har allerede flyttet inn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway