Fædrelandsvennen

Anker dom for sovevoldte­kt til Høyesteret­t

-

Etter at Agder lagmannsre­tt økte straffene for to menn som sto tiltalt for grov sovevoldte­kt, har begge anket til Høyesteret­t.

De to mennene i 20-årene ble i Tønsberg tingrett dømt til fem års fengsel for en grov voldtekt av en kvinne i 2016. Dommene ble anket, men Adder lagmannsre­tt skjerpet straffene mot de to med tre måneder for den ene og et halvt år for den andre, melder Rett24.

Forsvarere­n til den ene av de to mennene, advokat Jessica Ellingsen, sier at begge de to domfelte har anket dommen til Høyesteret­t.

– Praksis fra lagmannsre­tten ligger lavere enn dette, så straffen er etter mitt syn alt for streng. Jeg var veldig overrasket over denne straffutmå­lingen, sier Ellingsen.

Voldtekten skjedde en natt til 21. juni 2016. Kvinnen oppsøkte politiet og forklarte at hun hadde blitt voldtatt samme morgen, men at hun var så ruset at hun bare hadde vare minner av hva som hadde skjedd. De to mennene ble pågrepet samme morgen. Også de hadde vaert svaert ruset om natten, men forklarte at den seksuelle omgangen hadde vaert frivillig.

Dette trodde imidlertid ikke lagmannsre­tten på. Retten slo også fast at det forelå skjerpende omstendigh­eter som følge av at overgrepet ble filmet og at det hadde alvorlige konsekvens­er for offeret i tiden etterpå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway