Fædrelandsvennen

Stjal nøkkel om natta og stakk av med bilen

En eller flere gjerningsm­enn har i løpet av natt til mandag brutt seg inn i huset til familien, tatt bilnøkkele­n til Mercedesen og stukket av med bilen.

- TEKST: JAN ODDVAR EIDE jan.oddvar.eide@fvn.no

Den kjente radiostemm­en i NRK Sørlandet, Elisabeth Sandve, bor på Nedre Lund i ei husklynge som ligger tilbaketru­kket i en blindvei. – Med ei lita jente på to år i huset, sover vi lett. At vi ikke hørte porten gneldre, eller Thorvald bjeffe, er helt utrolig. Jeg sto opp klokka 05 med dattera vår, Live. At bilen var stjålet oppdaget vi ikke før mannen min gikk ut for å kjøre på jobb klokka sju, forteller hun.

Politiet kom raskt til stedet for åstedsunde­rsøkelse.

– Tyven eller tyvene har gått inn gjennom døra, forbi hunden, bort til yttertøyet i gangen, tatt bilnøkkel og lommebok fra min manns jakke, gått rett ut igjen, og stukket av med bilen, en sort Mercedes GLE 250 D, sier Sandve.

Ipad og telefon som lå til lading i rommet ved siden av, nøkler og penger i kommodesku­ffen lå urørt.

UBEHAGELIG

– Tyven må ha vaert her og rekognoser­t dagen før. Jeg tror de kan ha dopet Thorvald. Søndag ettermidda­g ble han plutselig dårlig. Og for første gang nektet den å gå tur på kvelden. Jeg nekter å tro det er tilfeldig at han ble syk. Han er familiens dørklokke. Han er en fryktløs liten Jack Russell Terrier, og gir alltid lyd når noen går i porten, sier Sandve.

– Og den gamle jernporten er umulig å åpne uten at det piper og gneldrer. Dette er heller ikke et hus man tilfeldig kommer forbi, sier hun.

– Men det verste er å tenke på at lille Live lå og sov rett i etasjen over. Det er vondt å tenke på. Det er så ubehagelig å vite at noen har vaert her inne mens vi sov, sier hun.

ADVARER: LÅS DØRA

Elisabeth Sandve har en advarsel til andre huseiere.

– Lås døra om natta. Dette skjedde selvfølgel­ig den natta vi tydeligvis glemte å låse. Men skjer det her hos oss, kan det skje flere steder. Jeg håper leserne deres slipper den opplevelse­n vi har fått, sier hun.

SJEKKER MODUS

Leder ved Felles straffesak­sinntak Petter Sandell, sier til Faedreland­svennen at politiet undersøker en håndfull personer som passer modus i denne saken.

– Det er ikke helt unikt at tyver går inn i hus og tar bilnøkler. Men hvis hunden ble dopet ned i forkant, så har jeg ikke hørt om det før. Det er i overkant på hugget. Men vi må også vaere åpne for at sykdom kan inntreffe tilfeldig. Det vet vi ikke før det er tatt prøver, sier han.

– Men det er en håndfull personer som vi tenker på og sjekker i slike saker. Ikke minst hvis det skjer flere ganger. Noen ganger er det et mønster som gjør det mulig å blinke ut aktuelle personer, sier Sandell.

– Første trinn nå, er imidlertid å finne bilen, sier han.

 ??  ?? Da Elisabeth Sandve våknet mandag morgen hadde noen stjålet bilnøkkele­n til Mercedesen og stukket av med den.
Da Elisabeth Sandve våknet mandag morgen hadde noen stjålet bilnøkkele­n til Mercedesen og stukket av med den.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway