Fædrelandsvennen

Tiggerne og deres beskyttere

- RUNAR LØVLIE

Nå er tiggerne og deres beskyttere tilbake på jobb.

Tiggerne gjør som de vil, drar med seg paller og isopor og setter seg ned midt i gågaten. Strør om seg med vått strikketøy og skrangler med kopper og bilder av syke barn. Og godhetster­roristene går frem til dem og klemmer og tårene renner og de er så glade og gir stille kollekt. Kommunefif­fen gjør det samme, om de ikke omfavner dem på gaten så støtter de ulovlighet­ene i bystyret. Klingsheim i Frelsesarm­een, som også later som hun ikke forstår, forteller til avisen at "reglene er uklare for dem. De forholder seg ikke til regler før de får klar beskjed".

Vi vanlige borgere kan ikke gjøre noe. Så hvem er det i kommunen som ikke greier å gi tiggerne og Frelsesarm­een klar beskjed om at de ikke har lov til å sitte i Markens? Greier de ikke å ringe politiet? De i kommunen som har ansvaret for Markensgat­en må fjerne tiggerne, og de må gjerne be varaordfør­eren hjelpe til, det var jo han som tok 200.000 av kommunens penger og bygget et forretning­sutsalg for dem i Romania, men han vil vel heller klemme dem og gi bort mer kommunale penger? Få politiet på banen og gi tiggerne bøter, og anbring dem gjerne på en plass utenfor Frelsesarm­een, siden disse har tatt dem til sitt hjerte. Men hold dem unna gatene våre. Hvis de ønsker å selge ting så får de gjøre som alle andre, betale og bli anvist plass. Og holde seg på plassen.

For ikke så lenge siden ble en tigger stoppet med 500 000 kroner i kontanter på vei ut av landet, han fikk et gebyr, sto det i avisen, men hvor kommer slike kontantbel­øp fra? Kun fra ett sted og det vet både ordfører og vara. Slike summer kommer bare fra narkotikas­alg, og politiet har advart bystyret. Men Høyre og KRF vil ha dem her, gudene må vite hvorfor, og vi kan bare stoppe det ved å stemme til høsten. Da kan vi stoppe både siloen og tiggingen, ved å stemme på Vidar Kleppe. For en Frp'er i alle år er det vondt å si det, men Vidar er den eneste som går imot dette og som gjør det helhjertet. FRP gjør det ikke, dessverre. Og når valget er over, Høyre er minimert og KRF og Venstre er borte, da blir også tiggerne borte. Da begynner vi på nytt, med nye kort og med en ren og ryddig Markensgat­e.

Innlegget er forkortet. Red.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway