Fædrelandsvennen

Blodig moro på HBO Nordic

«What We Do in the Shadows» blir endelig tilgjengel­ig for strømming, og i tillegg lages det en helt ny serie basert på filmen.

-

Fra 1. mars kan du se filmen av Jemaine Clement og Taika Waititi på HBO Nordic. Filmen er en såkalt mockumenta­ry (tulledokum­entar), som handler om de fire vampyrene Viago, Vladislav, Deacon og Petyr som deler en leilighet i Wellington, New Zealand. De blir fulgt av et kamerateam (ikledd kors) som skal lage en dokumentar om hvordan det er å vaere vampyr i moderne tid. De filmer for eksempel når romkamerat­ene diskuterer ordensregl­er, rengjøring og husleie, eller når de tråler byen for noen å spise.

Vladislav (Clement) er 862 år, tidligere tyrann med enorme krefter. Clement baserte rolletolkn­ingen på Gary Oldman’s Dracula. Viago (Waititi) er 379 år gammel og fungerer som den litt strenge og pertentlig­e lederen av husstanden. Waititi baserte rolletolkn­ingen på sin egen mor. Deacon (Jonathan Brugh) er den unge rebellen i gruppen med sine 183 år. Han elsker strikking og erotisk dansing, og mener selv han er veldig kul. Den fjerde romkamerat­en, Petyr (Ben Fransham) er så gammel (8000 år) at han har mistet sin menneskeli­ge form og ser mer ut som Nosferatu. Han holder seg stort sett for seg selv i steinkiste­n sin.

På papiret ser det hele ganske vilt ut, og kanskje vanskelig å forstille seg at den kan vaere hysterisk morsom, men gi filmen en sjanse og ikke slå av før hele rulletekst­en er ferdig (ekstra klipp).

Waititi var ansvarlig for å dra Marvels superhelt Thor i en lystigere retning i «Thor: Ragnarok», og regissøren og skuespille­ren fra New Zealand har blant annet en Oscar-nominasjon for kortfilmen «Two Cars, One Night», og Jemaine Clemet har blant annet skapt Hbo-serien «Flight of the Conchords» sammen med Bret Mckenzie. Clement og Waititi har også vaert med på å skrive, regissere og produsere den kommende tv-serien «What We Do in the Shadows».

I serien, som har premiere på HBO Nordic 28. mars, har handlingen forflyttet seg fra New Zealand til Staten Island, New York, hvor fire vampyrer har bodd sammen i over hundre år. Gjengens selverklae­rte leder «Nandor The Relentless» (Kayvan Novak), er en mektig kriger og erobrer fra Det osmanske rike. Den britiske vampyren Laszlo (Matt Berry) er en dandy kjeltring som elsker rampestrek­er, men som aller mest elsker å se at Nandor mislykkes. Nadja (Natasia Demetriou) er gruppens flørt som deler av sin visdom og forteller historier om svunne tider. Det er bare å glede seg.

 ?? FOTO: HBO NORDIC ?? Bildet er fra den kommende Hbo-serien «What We Do in the Shadows».
FOTO: HBO NORDIC Bildet er fra den kommende Hbo-serien «What We Do in the Shadows».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway