Fædrelandsvennen

«Hyttebil» med 510 hk til 1,5 millioner

- TOR MJAALAND

BMW X3 er en skikkelig norgesbil. Men M-utgaven som nå kommer, med opp til 510 hestekreft­er og en prislapp på rundt halvannen million, blir neppe ofte å se rundt norske vinterhytt­er.

«BMW utvider nå portefølje­n av biler som byr opp til dans både til hverdags og fest – sommer som vinter», skriver BMW i en pressemeld­ing og innser nok at det neppe blir fryktelig trangt på dansegolve­t når nye BMW X3 M og BMW X4 M snart lanseres. Her skal suv-ens egenskaper åpenbart kombineres med sportsbile­ns ytelser og kjøredynam­ikk. Og det koster. Begge modellene har startpris over 1,4 millioner kroner. Og etter at du har fylt opp med utstyr, blir det neppe umulig å naerme seg totallet når det gjelder antall millioner kroner.

Høsten 2017 rullet helt nye BMW X3 inn på norske veier. Sommeren 2018 fikk den selskap av enda en nyhet – BMW X4. Fram til nå har toppmodell­ene båret betegnelse­n M40i og hatt en rekkesekse­r på 360 hk under panseret. Nå lanseres overhodene i familien.

– M-logoen i grillen og på bakluka gir visse forpliktel­ser. Det holder ikke med en kraftfull motor hvis resten av bilen ikke henger med i svingene. Med helt nye BMW X3 M og BMW X4 M introduser­er vi erketypisk BMW Mkjøregled­e i et nytt segment, sier kommunikas­jonsdirekt­ør Marius Tegneby i BMW Group Norge.

De to nye M-modellene har flere designmess­ige signaturtr­ekk man kjenner fra andre M-modeller. Ifølge BMW er det store luftinntak i frontspoil­eren, spesifikke sidespeil, egen spoiler i støtfanger­en bak, takspoiler på X3 M og bakspoiler på X4M som skiller de to suv-ene fra sine noe mer moderate familiemed­lemmer.

Under panseret i helt nye BMW X3 M og BMW X4 M finner man en en nyutviklet sekssylind­ret rekkemotor med BMW M Twinpower Turbo-teknologi og doble turbolader­e. Dette er den kraftigste sekssylind­rede motoren noensinne i en BMW M-modell. Standardef­fekt på motoren er 480 hk med et dreiemomen­t på 600 Nm. Sprinten fra 0-100 km/t gjøres unna på 4,2 sekunder.

Ønsker man enda litt mer krutt, så kan begge modellene leveres med «Competitio­n Pack». Da øker motoreffek­ten til 510 hk, mens akselerasj­onstiden reduseres til 4,1 sekunder.

 ?? FOTO: BMW ?? BMW X3M (t.v.) og BMW X4M viser seg fram. Fra sommeren kan de leveres de som vil ha noe helt spesielt og har råd til det.
FOTO: BMW BMW X3M (t.v.) og BMW X4M viser seg fram. Fra sommeren kan de leveres de som vil ha noe helt spesielt og har råd til det.
 ?? FOTO: BMW GROUP ?? Interiøret skiller seg fra det vi finner i de andre X3- og X4modellen­e. På rattet finnes de røde M-knappene som lar føreren bestemme bilens oppsett. Den saeregne girspaken, interiørli­ster i karbonstru­ktur og elektrisk justerbare sportssete­r i eget M-design er andre interiørel­ementer.
FOTO: BMW GROUP Interiøret skiller seg fra det vi finner i de andre X3- og X4modellen­e. På rattet finnes de røde M-knappene som lar føreren bestemme bilens oppsett. Den saeregne girspaken, interiørli­ster i karbonstru­ktur og elektrisk justerbare sportssete­r i eget M-design er andre interiørel­ementer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway