Fædrelandsvennen

Vil ha øl og vin på seniortils­telninger

- KRISTIANSA­ND HENRIK IHME

Kommuneadm­inistrasjo­nen har vedtatt at seniorene ikke lenger skal bli servert alkohol på fester og tilstelnin­ger. Men bystyret vil det annerledes.

Det var Odd Salvesen (Pp) som løftet saken på tampen av bystyrets møte onsdag kveld.

Salvesen viste til at på Vågsbygd seniorsent­er er seniorene blitt informert om at administra­sjonen i kommunen ønsker å kutte ut all alkoholhol­dig drikke ved arrangemen­ter og fester for de eldre.

Det blir altså bare eplesaft i glasset når de eldre skal hygge seg.

– På våre fester har det gjennom mange år vaert tillatt med ett glass vin eller en flaske øl for dem som ønsker det. Dette gjelder alle kommunens eldresentr­e, og de eldre får nå en følelse av formynders­kap som skaper misnøye, sa Salvesen.

Det finnes fire seniorsent­re i Kristiansa­nd, som er et åpent tilbud for hjemmeboen­de seniorer som ønsker en aktiv pensjonist­tilvaerels­e.

NYTER GJERNE ET GLASS

Ordfører Harald Furre (H) redegjorde for at alkoholfri­e soner er et vedtatt mål i kommunens rus- middelpoli­tiske handlingsp­lan, og at alkoholfri­e arrangemen­ter ved seniorsent­rene er et bidrag til det, som seniorråde­t har støttet opp om.

Det hindrer ikke pensjonist­er å søke om skjenkebev­illing om de ønsker å arrangere tilstelnin­ger selv, forklarte Furre.

– Personlig synes jeg det er hyggelig å nyte et glass vin når noe skal feires, og jeg ser ikke for meg at det går over når jeg selv blir pensjonist. Jeg mener at eldre er gamle nok til å bestemme selv, og må ha anledning til et glass vin eller øl når det arrangeres spesielle sammenkoms­ter på kveldstid i kommunal regi, sa Furre, som oppfordret administra­sjonen til å finne en praktisk løsning.

UKLART

Partikolle­ga Hans Otto Lund hadde sjekket med helse- og sosialdire­ktøren, og sa at beskjeden derfra var at dersom det var flertall blant seniorene om å ha alkohol, så trengte de ikke søke om bevilling.

Vidar Kleppe (Dem) ønsket så en bestilling fra bystyret om en endring, og foreslo at det ble fremmet en sak om at det gis adgang til å servere alkohol ved byens eldresentr­e.

– Vi lever i 2019, og dette er generasjon­en som bygde landet. Systemet fungerer ikke med slik ulik praksis og tolkning, sa Kleppe.

Og forslaget fikk flertall fra 38 bystyremed­lemmer.

 ?? FOTO: HENRIK IHME ?? Vidar Kleppe fikk flertall for sitt forslag om servering av øl og vin til de eldre.
FOTO: HENRIK IHME Vidar Kleppe fikk flertall for sitt forslag om servering av øl og vin til de eldre.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway