Fædrelandsvennen

– Kjenner oss igjen i beskrivels­ene

-

Klinikkdir­ektør for Prehospita­le tjenester ved Sørlandet sykehus, Espen Jarle Hansen, mener tilsynsrap­portene vil bidra til at de blir flinkere:

– Vi kjenner oss igjen i beskrivels­ene i tilsynsrap­portene. Arbeidstil­synet påpeker at avtaler, kartleggin­ger og prosedyrer som vi har hatt på klinikkniv­å også skal gjennomfør­es og innføres ved hver enkelt stasjon. Dette skal vi oppfylle.

– Hva synes dere er mest alvorlig i det tilsynet avdekker?

– Vi har ikke i stor nok grad sørget for å gjennomfør­e de tiltakene som vi i enkelte av våre risikovurd­eringer har identifise­rt. Vi har det siste året jobba mye med å få bedre struktur på vår opplaering internt i klinikken. Jeg håper og tror at dette kan vaere en god ramme for å ivareta nødvendig opplaering også innenfor de områdene som tilsynet påpeker.

– Hvorfor har de ikke industriva­skemaskine­r så de får vasket tøyet ordentlig?

Det var inntil tilsynsrap­porten forelå helt ukjent for meg at det er et krav fra tilsynet. Men vi vet at arbeidstil­synet vil ta opp en del av disse problemene på nasjonalt nivå høsten 2019.

– Hva er årsaken til at det har blitt sånn?

– Vi har fokusert mye på å ta imot nye medarbeide­re og laerlinger på en skikkelig måte. Det kan vaere at vi ikke har vaert like flinke til å sørge for opplaering av dem som allerede har vaert ansatt hos oss en stund. Det får vi nå en påminnelse om, og er en oppgave vi skal ivareta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway