Fædrelandsvennen

Start-talent mister trolig seriestart­en

- KRISTIANSA­ND/ MARBELLA PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN

Jesper Daland (19) var aktuell for Start-laget som serieåpner mot Aalesund 30. mars. Det kan han trolig se langt etter.

– Det er utrolig kjipt. Jeg hadde nettopp kommet tilbake, og følte at jeg var på gang. Jeg har ikke fått noe svar ennå, men jeg ser litt mørkt på seriestart­en, sier Jesper Daland.

19-åringen fra Hellemyr, som ble hentet fra Stabaek i januar, ble skadet da han spilte G19landska­mp mot Danmark i Lskhallen onsdag. Han slo trolig opp igjen strekkskad­en på fremsiden av låret – samme skade som holdt ham ute tidligere i vinter.

Han skulle egentlig reist videre til Marbella onsdag kveld. I stedet måtte han sette seg på et fly tilbake til Kristiansa­nd.

– Når han fikk den strekken han fikk, så blir han ikke kampklar her nede. Da er det ingen vits i at han er her, det er vanlig prosedyre, forklarer Kjetil Rekdal, før Starts første økt i Marbella torsdag morgen. De blir på spansk jord til midten av mars.

– Dette er en kampleir hvor vi skal spille fire kamper. Det er veldig synd for oss, og veldig synd for ham, sier Rekdal, som bekrefter at Daland ville vaert en kandidat til serielaget mot Aalesund 30. mars.

– Nå har vi ikke fått noe svar ennå, men hvis dette er en strekk så tar det fort minst fire uker. Da er det seriestart, så det sier seg selv at sjansen for at han spiller den er veldig liten, sier Rekdal.

Alt tyder på at Damion Lowe og Joackim Jørgensen er sikre på laget når serien starter. Trolig skal Start spille med tre midtstoppe­re. Den tredje plassen har vaert mer åpen. Henrik Robstad, Espen Hammer Berger og Isaac Twum har alle spilt der i vinter. Det har også Johannes Eftevaag (17). Sønnen til Claus Eftevaag spilte mot Jerv i forrige uke, og er med til Marbella.

– Han gjorde mye bra mot Jerv. Alder har ingen betydning, og han får spilletid her nede. En ny god prestasjon vil vaere en fordel for ham. Da rykker han frem i køen, sier Rekdal, og nevner igjen vinterens komet, Sander Sjøkvist (19), som eksempel.

– Han hadde vaert kandidat til å starte om det hadde vaert seriestart i morgen, sier treneren, som skal lede laget i fire kamper på spansk jord frem til hjemreise i midten av mars.

Nest-sotra venter allerede fredag. Jerv (4. mars), finske Inter Turku (8. mars) og Bodø/ Glimt (11. mars) blir de andre motstander­ne.

Faedreland­svennen er til stede i Marbella og gir deg fortløpend­e nyheter, livedeknin­g av kampene og spillerbør­s fra Starts kamper. Kampen mot Nest-sotra følger du på fvn.no fra klokken 18.00 fredag.

 ??  ?? Jesper Daland har trolig pådratt seg en strekkskad­e. Seriestart­en kan vaere i fare. FOTO: STEFFEN STENERSEN
Jesper Daland har trolig pådratt seg en strekkskad­e. Seriestart­en kan vaere i fare. FOTO: STEFFEN STENERSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway