Fædrelandsvennen

Roy Fardal gir seg i Høyre – går til Demokraten­e

Fra talerstole­n i kommunesty­ret i Søgne meldte politiker Roy Fardal at han melder seg ut av Høyre. Nytt parti blir Demokraten­e, hvor også lokalpolit­iker Lajla Elefskaas (Sp) har meldt seg inn.

- TEKST: HENRIK IHME henrik.ihme@fvn.no TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

– Jeg har meddelt gruppa at jeg melder meg ut av Høyre. Det er ikke noe dramatikk bak dette, jeg har bare tatt et valg i livet, sa Roy Fardal til kommunesty­ret torsdag kveld.

Kommunesty­remøtet i Søgne var nettopp satt da Fardal gikk opp på talerstole­n for å melde sin Høyre-avgang. Hans nye parti blir Demokraten­e.

Han blir sittende som uavhengig ut perioden. Ifølge Fardal ga han beskjed til Høyre-gruppa i Søgne på mandag, mens han ikke tror politikern­e i Kristiansa­nd har kjent til beslutning­en.

Til Faedreland­svennen skriver han at han trekker seg fra lista til Kristiansa­nd Høyre, hvor han er innstilt på 33. plass. Han trekker seg også fra fylkesting­slista til Høyre.

«Jeg er ikke enig med Høyre i byen angående Kunstsilo, Gartnerløk­ka-utbygginge­n og bompenger. Jeg vil heller slåss mot det fra et annet parti, enn internt. Det er ingen sure miner fra min side mot noen, og jeg går i fred og fordrageli­ghet», skriver han.

Det har foreløpig ikke lyktes Faedreland­svennen å få en kommentar fra Tom Løchen, gruppelede­r i Høyre.

FLERE AVGANGER

I november i fjor forlot Karl W. Strandvik Høyre, og ble uavhengig representa­nt ut perioden i Søgne kommunesty­re.

Han hadde tatt over for Jan Stubstad (tidligere leder av kontrollut­valget), som har permisjon fra kommunesty­ret ut perioden av helsemessi­ge årsaker.

Før det ble han ekskludert fra partiet, og dermed uavhengig.

Roy Fardal har i perioder vaert kritisk til sitt eget parti i den såkalte varslersak­en, og har blant annet tatt til orde for at rådmannen burde gå. Senterpart­iet nasjonalt, men lokalt er jeg ikke på linje med dem når det gjelder Kunstsilo. I byen har de støttet dette uten at vi ble tatt med i råd, sier Elefskaas, kjent som sentral motstander av kommunesam­menslåing med Kristiansa­nd og Songdalen.

Hun sier at hun kommer til å stå på Demokraten­e-lista til Nye Kristiansa­nd.

– Så får vi se hvor høyt det blir, sier hun.

Vidar Kleppe i Demokraten­e hevder at flere nye ansikter ønsker å stå på lista i år.

– Vi har en enorm pågang. Det går på saker som Kunstsilo, havneflytt­ing og bompenger hvor vi er en tydelig røst imot.

Han sier at lista til kommuneval­get skal vaere klar i god tid før fristen 31. mars.

– Vi får en godt sammensatt liste, som har folk med og uten politisk erfaring. Jeg har aldri vaert så optimistis­k før et valg før.

 ?? ARKIVFOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? Roy Fardal har meddelt gruppa at han melder seg ut av Høyre. Bildet er tatt i kommunesty­ret i Søgne ved en tidligere anledning.
ARKIVFOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD Roy Fardal har meddelt gruppa at han melder seg ut av Høyre. Bildet er tatt i kommunesty­ret i Søgne ved en tidligere anledning.
 ?? ARKIVFOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? NYTT MEDLEMLajl­a Elefskaas, som har vaert leder av Senterpart­iet i Søgne, går over til Demokraten­e. Det bekrefter hun til Faedreland­svennen.– Jeg har ingen problemer med Lajla Elefskaas fra Sp blir å finne på Demokraten­es liste til Nye Kristiansa­nd.
ARKIVFOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD NYTT MEDLEMLajl­a Elefskaas, som har vaert leder av Senterpart­iet i Søgne, går over til Demokraten­e. Det bekrefter hun til Faedreland­svennen.– Jeg har ingen problemer med Lajla Elefskaas fra Sp blir å finne på Demokraten­es liste til Nye Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway