Fædrelandsvennen

Stjal pickup fra Evje – ble funnet i Lyngdal

- EIVIND KRISTENSEN TORBJØRN WITZØE

Politiet pågrep fredag en person som de mener var med på tyveriet av to biler ved Autoservic­e Evje. Begge bilene er kommet til rette.

Den ene av pickupene som ble stjålet fra Autoservic­e Evje ble funnet utenfor en annen bilforretn­ing åtte mil unna.

Da de ansatte i Alleen Auto i Lyngdal kom på jobb fredag sto det en fremmed oransje pickup parkert utenfor. Bilen var den samme som ble borte fra Autoservic­e Evje onsdag kveld.

NABO VAR VITNE

En nabo til bilforretn­ingen i Lyngdal forteller hva hun ble vitne til ved 18-tiden torsdag:

– Jeg satt i stolen min og tittet ut av vinduet. Det kom to biler kjørende. Jeg reagerte på at den oransje bilen ble parkert på tvers av bygningen, sier Dagmar Skille til Faedreland­svennen.

Hun sier at sjåføren av den oransje pickupen steg ut og satte seg inn i den andre bilen, en svart pickup, som kjørte fra stedet. Dette skal ha vaert bil nummer to som ble stjålet fra Evje.

De to bilene ble ved 14.30-tiden torsdag observert på fylkesvei 43 mellom Eiken i Haegebosta­d og Lyngdal. Bilene var da på vei sørover, og den ene var plassert på en henger som ble tauet av den andre.

BIL HENSATT PÅ GRIM

Fredag opplyste politiet at også den svarte pickupen var kommet til rette. Den var parkert i et boligområd­e på Grim i Kristiansa­nd. En person ble i den forbindels­e pågrepet, og åstedsunde­rsøkelse og beslag har knyttet mannen til saken.

– Den mistenkte er en voksen mann. Vi mener at denne saken ikke dreier seg om organisert kriminalit­et, men mer et tradisjone­lt bilbruksty­veri. Vi kan ikke utelukke flere pågripelse­r, da den mistenkte ikke hadde mulighet til å stjele begge bilene på egen hånd, sier operasjons­leder Lars Hyberg i Agder politidist­rikt.

Tyveriet på Evje ble fanget opp av forretning­ens overvåknin­gskamera.

– Overvåknin­gsbildene viser at de først kom for å rekognoser­e, for deretter bryte seg inn gjennom en dør og til slutt klarte å åpne opp porter og kjøre ut to av bilene fra utstilling­shallen. Til sammen har de vaert inne tre ganger før de forsvant med bilene, har Knut Birkeland, innehaver av Autoservic­e Evje uttalt til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: OVERVÅKNIN­GSKAMERA ?? Ved halv ellevetide­n onsdag kveld setter den ene innbruddst­yven seg inn i den oransje bilen og forsvinner fra Autoservic­e Evje.
FOTO: OVERVÅKNIN­GSKAMERA Ved halv ellevetide­n onsdag kveld setter den ene innbruddst­yven seg inn i den oransje bilen og forsvinner fra Autoservic­e Evje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway