Fædrelandsvennen

Formelt konkurs med 20 millioner i gjeld

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Sør Bolig AS er formelt konkurs. Gjelden viser seg å vaere på 20 millioner kroner. Verdiene er anslått til fem mill.

– Jeg har nettopp fått oppdraget. Noe av det første jeg må sette meg inn i, er Sør Bolig AS' pågående byggeprosj­ekter. Det blir en vurdering av om det vil tjene kreditorfe­llesskapet at boet videreføre­r oppdragene.

Det sier advokat Ole Magnus Heimvik til Faedreland­svennen. Det er kanskje en time siden Austagder tingrett har oppnevnt ham som bostyrer for konkursboe­t etter Sør Bolig AS.

Som vi rapportert­e 25. februar, kastet styret selv inn håndkleet.

MISNØYE

Sør Bolig AS og andre selskaper i samme gruppering har solgt hus og leilighete­r i flere sørlandsby­er, Vestfold og Telemark.

Faedreland­svennen har skrevet flere saker om selskapet, og da spesielt om leilighete­ne på Bråvann Platå i Vågsbygd i Kristiansa­nd. Der har flere beboere klagde på feil og mangler. Seinere har det også dukket også opp flere misfornøyd­e beboere, reklamasjo­ner og manglende ferdigatte­ster og dagmulkter i Grimstad, Arendal og Tvedestran­d.

ENDA VERRE

Av tingretten­s konkurskje­nnelse, basert på oppbudsbeg­jaeringen, framgår det at «Skyldneren har opplyst at den samlede gjelden er på kr 20.115.751,- og at selskapets eiendeler i det vesentlige består i fordringer og aktiva med en anslått verdi på henholdsvi­s kr 3.360.000,- og kr 1.770.000,- (...)»

Med andre ord ser det ut til at underdekni­ngen er på cirka 15 millioner kroner, før eventuelle andre krav – eksempelvi­s garantikra­v – måtte bli fremmet mot konkursboe­t.

Da Faedreland­svennen omtalte oppbudet 25. februar, refererte vi fersk styreleder Remy Diederiks på 18 millioner kroner i gjeld og antatte verdier på 8,5 mill.

Nå ser altså forholdet mellom gjeld og verdier verre ut.

ÅTTE ANSATTE

Av Aust-agder tingretts kjennelse framgår det også at åtte ansatte «ikke er lovlig oppsagt». I praksis blir det bostyrer Heimviks oppgave, dersom han da ikke skulle komme til at han trenger alle åtte, eller noen av dem, for å ferdigstil­le byggeoppdr­ag i boets regi.

Slik avsluttes for øvrig Aust-agder tingretts kjennelse: «Retten legger skyldneren­s opplysning­er til grunn. Selskapet antas derfor å vaere ute av stand til å dekke sine forpliktel­ser etter hvert som de forfaller. Betalingsv­anskene er ikke av forbigåend­e art, og vilkårene etter konkurslov­en § 60, jf. §§ 61 og 62 for å ta begjaering­en til følge, er dermed til stede.»

 ?? ARKIVFOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Her er representa­nter for Sør Bolig AS fotografer­t på Bråvann Platå i Kristiansa­nd. F.v. advokat Karsten A. Anfinsen, styreleder Remy Diederiks og Karl Tore Dalen. Diederiks tok nylig over som styreleder i alle selskapene i Sør Bolig-gruppen etter Hans A. Iversen.
ARKIVFOTO: VEGARD DAMSGAARD Her er representa­nter for Sør Bolig AS fotografer­t på Bråvann Platå i Kristiansa­nd. F.v. advokat Karsten A. Anfinsen, styreleder Remy Diederiks og Karl Tore Dalen. Diederiks tok nylig over som styreleder i alle selskapene i Sør Bolig-gruppen etter Hans A. Iversen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway