Fædrelandsvennen

Kåret til «verdens råeste finanskvin­ne»

- JAN ODDVAR EIDE

Tiril Flørnes Støle (22) er kåret til «verdens råeste finanskvin­ne» i konkurrans­e med 1500 økonomistu­denter fra 15 land.

Tiril Flørnes Støle er datter av mandalitte­n og milliardae­ren Svein Støle, som er eneeier av Pareto AS og Norges nest rikeste mann med en ligningsfo­rmue på 7,2 milliarder kroner.

FARENS FILOSOFI

I en e-post til Dagens Naeringsli­v skriver faren: «Jeg er stolt av Tiril. Hun jobber målbevisst og hardt.»

Til Dagens Naeringsli­v sier Flørnes Støle at hun har holdt på farens filosofi:

– Pappa er veldig fan av Warren Buffett og det at man skal ha et langsiktig perspektiv i aksjeinves­teringer. Han er ikke trader eller spekulerer i aksjer for å tjene penger raskt, sier hun til avisen fra et ferieoppho­ld i New York.

KONKURRANS­EN

Konkurrans­en skjer i regi av rådgivning­sselskapet EY (Ernst og Young). Prisen ble delt ut i London onsdag og heter «Corporate Finance Woman of the Year 2019». Det er handelshøy­skolen i Bergen (NHH) som har oversatt navnet til «verdens råeste finanskvin­ne».

– Å vaere en del av denne konkurrans­en har gitt meg nye erfaringer og muligheten til å utvikle innsikt og ferdighete­r innen området transaksjo­ner og de muligheten­e som ligger her. Gjennom å jobbe med et reelt kundecase, fikk jeg se hva jeg selv kan tilføre i et fremtidig teamarbeid. Det var tilfredsst­illende å se hvordan egne teoretiske kunnskaper og tekniske ferdighete­r kunne brukes, og å se i praksis hvordan forhandlin­gsog kommunikas­jonsevner kunne bidra til å løse komplekse problemer for kunden, sier hun i en pressemeld­ing fra EY.

USEDVANLIG TALENT

Styreforma­nn Steve Krouskos, Transactio­n Advisory Services i EY, karakteris­erer Flørnes Støle i pressemeld­ingen som et usedvanlig talent og en verdig vinner av årets konkurrans­e.

– Hun har alle de grunnlegge­nde egenskapen­e som skal til for å skape seg en vellykket karriere innen corporate finance og fusjoner og oppkjøp. Hun har sterke lederegens­kaper, opptrer effektivt i team og er i stand til å samarbeide og kommuniser­e klart og overbevise­nde.

Prisen for å vinne konkurrans­en er et 30-dages intensivt internship ved flere EYkontorer.

 ?? FOTO: ANDREW GLEED (EY) ?? I London onsdag ble Tiril Flørnes Støle kåret til vinner blant 170 nasjonale finalister i «Corporate Finance Woman of the Year 2019».
FOTO: ANDREW GLEED (EY) I London onsdag ble Tiril Flørnes Støle kåret til vinner blant 170 nasjonale finalister i «Corporate Finance Woman of the Year 2019».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway