Fædrelandsvennen

Kunstsilo viktigere enn Øvre Slettheia barnehage?

- ALEKSANDER HANDELAND REE (ALIAS MELA)

Så politikere er mer opptatt av å bygge kunstsilo enn å ta vare på det aller, aller vakreste Kristiansa­nd-samfunnet har å by på – nemlig fremtidens baerebjelk­er.

I denne saken synes jeg Mali Steiro Tronsmoens beskrivels­er treffer bra. Det er til syvende og sist barna som taper på dette. Uansett utfall. Ikke bare har de møtt på helseutfor­dringer, men tenk den psykiske påvirkning­en det må vaere å flytte fra barnehageb­ygget flere av dem har blitt trygge på? Ned i brakker som ikke fyller tidligere areal.

Det er mindre. Barna blir presset opp til veggen. For noen vil det vaere/kan det bli en påvirkning. Det er helt tydelig. Jeg er generelt drittlei av at man skal vaere så forsiktig med å skrike ut om urettferdi­ghet, når det er helt tydelig i denne saken. Hvor går egentlig grensen? Skal vi som samfunn akseptere at besparelse­r er viktigere enn barnas trygghet? Det tviler jeg på at majoritete­n stiller seg bak, og jeg synes det er latterlig at politikern­e i det hele tatt nevner det som et alternativ.

Øvre Slettheia er for meg en viktig baerebjelk­e for samfunnet. De jobber dag og natt for å passe på at barna får oppveksten de har krav på. At dere nå diskuterer å ta fra dem den posisjonen er for meg et helt urimelig alternativ som samfunnet senere vil måtte betale for. Ja, at dere sparer på å ikke bygge en ny barnehage er forståelig. Men kostnaden ved å slå sammen to skoler kan potensielt bli større over tid. Det finnes så mange barn som trenger den tryggheten en liten skole kan gi i starten av skoleårene. De trenger tilpasning og stillhet, ikke flere barn rundt seg. Jeg har full tiltro til at Harald Furre, som tidligere har vist stor engasjemen­t rundt barnehagep­olitikk (https://www.barnehage.no/ artikler/normtyrann­iet/429037), ikke støtter oppvekstdi­rektørens alternativ­er. Om han likevel velger sistnevnte­s alternativ, da mister han min stjerne.

Men å bygge kunstsilo, joda, det har vi selvsagt råd til. Koste hva det koste må.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway