Fædrelandsvennen

Gjekstad måtte ta grep etter Reistads tøffe kampprogra­m

Henny Reistad er inne i et ellevilt år på håndballba­nen. Allerede har hun spilt 49 obligatori­ske kamper – og det kan ennå bli 27 nye innen sesongslut­t.

- KRISTIANSA­ND/ NORDHAUSEN

– Jeg er ikke så mye annerledes enn de andre på laget. Men det hjelper å ha en god kultur i laget, sier Henny Reistad foran søndagens Champions League-kamp borte mot Thüringer.

Det blir hennes 50. obligatori­ske kamp siden hun spilte juniorland­skamp mot Danmark 22. juni. Inkludert den har hun spilt ti kamper for juniorland­slaget, ti for A-landslaget, 14 i serien, ti i Champions League og fem i cupen.

– Når man oppsummere­r det slik blir det mange kamper, men det er på ingen måte slik at jeg spiller 2x30 minutter i hver kamp. Det høres mer ut enn det gjør når man står midt oppi det, og tar en kamp av gangen, sier Reistad – som aldri kom på banen i seriekampe­n borte mot Fana.

– BLE LITT MYE ETTER EM

Forøvrig har hun spilt alle kamper for Vipers denne sesongen. Hun er den eneste som har spilt både junior- og seniormest­erskap i tillegg til klubbkampe­r.

– Det er klart det er mange kamper, og vi har sett etter EM at det kanskje ble litt mye på henne. Derfor har vi redusert spilletide­n noe etter jul, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

Tendensen er at han bruker henne mer i Champions League enn i serien.

– Det kan vaere litt tilfeldigh­eter, men er også en vurdering av behov, og det er i Champions League vi har trengt henne mest, sier Vipers-treneren.

LITE SKADER

Han er veldig bevisst på problemsti­llingen, og glad for at det har vaert lite skader på bakspiller­ne.

– Sommeren hennes ble tøff med junior-vm, og deretter tøff høst med oppkjøring­skamper og EM. Og nå går vi inn i en tøff vår. Samtidig gjøres det ingenting politisk for å minke belastning­en, så det er bare til å forberede seg på mange tøffe sesonger i årene fremover, sier Gjekstad, og legger til:

– Heldigvis har vi sluppet unna mange skader, og har hatt spillere som har kunnet erstatte henne. Det hadde vaert verre dersom vi hadde kommet inn i en ond sirkel med mange skader.

Og heldigvis elsker Reistad å spille kamper, og dermed har hun ennå mye å glede seg til. Vipers er allerede klare for kvartfinal­e i Champions League, og med full uttelling blir det både semifinale og finale/bronsefina­le i tillegg. Dessuten skal de spille sluttspill, og med nye regler blir det to eller tre kamper i både kvart-, semiog finale.

INNTIL 27 KAMPER IGJEN

Med maks uttelling gjenstår disse 27 kampene innen sesongslut­t 23. mai:

Sju seriekampe­r Ni sluttspill­kamper

Seks Champions League-kamper

Fem landskampe­r

– VANSKELIG KAMP

Med potensielt 76 kamper på én sesong går det bare fire-fem dager mellom hver eneste obligatori­ske kamp gjennom 11 måneder.

– Jeg er glad i å trene mye, og så hjelper det å få god flyt når vi har en god kultur i laget, sier Reistad.

Søndag får hun en ny nøkkelroll­e når Vipers jakter sin sjuende seier på de siste åtte Champions League-kampene. Med seier samtidig som FTC avgir poeng borte mot Györ, så er Vipers sikret minst tredjeplas­s i gruppa.

– Det blir en vanskelig kamp. Thüringer har fått flere spillere tilbake fra skade. De var gode i lange perioder mot FTC sist, sier Gjekstad.

Kampstart i Tyskland er søndag kl. 14.00.

 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Henny Reistad har imponert voldsomt for både Vipers og landslaget denne sesongen. Søndag spiller hun sin 50. obligatori­ske kamp når Thüringer står på motsatt side i Champions League-kampen i Tyskland.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Henny Reistad har imponert voldsomt for både Vipers og landslaget denne sesongen. Søndag spiller hun sin 50. obligatori­ske kamp når Thüringer står på motsatt side i Champions League-kampen i Tyskland.
 ?? FOTO: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX ?? Henny Reistad var den eneste landslagss­pilleren som spilte både junior-vm og senior-em i perioden fra juli til desember.
FOTO: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX Henny Reistad var den eneste landslagss­pilleren som spilte både junior-vm og senior-em i perioden fra juli til desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway