Fædrelandsvennen

Overkjørte tyskerne på bortebane

Vipers tok sesongens største borteseire­r i Champions League da de knuste Thüringer med åtte mål søndag ettermidda­g.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

Tyske Thüringer HC var sjanseløse mot Vipers, som vant 29-21 i gårsdagens Champions Leaguekamp.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi tar initiative­t helt fra start, spesielt i forsvar og hos egen keeper. Vi kontroller­er kampen i andre omgang, og tar en veldig viktig seier i Champions League, sier Ole Gustav Gjekstad til Faedreland­svennen etter kampen.

– GÅR FOR ANDREPLASS­EN

Det ble etter hvert en komfortabe­l seier for sørlending­ene, som allerede til pause ledet hele 17-9.

– Jeg må innrømme at jeg var litt spent før denne kanmpen her. Thüringer hadde mange spillere tilbake fra skade kontra forrige oppgjør, men jeg er fornøyd med hvor taktisk smarte spillerne våre er. Vi var utrolig smarte og kyniske, sier Gjekstad.

Med åttemålsse­ieren sikret Vipers minst tredjeplas­s i gruppe to i hovedrunde­n. Det betyr at sørlending­ene slipper å møte Metz i kvartfinal­en, som topper den andre gruppa.

– Det er ekstremt gledelig. Da kan vi spille med skuldrene nede i den siste kampen mot Györ på hjemmebane. Men vi kan fortsatt ta andreplass­en, som gir den beste fordelen i en kvartfinal­e. Så vi skal kjempe alt vi kan for å vinne hjemme mot Györ. Det blir prestisjet­ungt, sier Gjekstad.

– DESPERATE

Silje Waade spilte en svaert sentral rolle i forsvaret til Vipers, og ble i tillegg lagets toppscorer med seks mål. Høyrebacke­n var storfornøy­d etter kampslutt.

– Vi har jo hatt en tendens til å bruke mange minutter til å komme inn i kampen, men i dag var vi skikkelig på fra start. Vi viser en skikkelig krigerinns­tilling i forsvar, som vi også tar med oss offensivt, sier Waade.

Som i det motsatte oppgjøret i Aquarama, der Vipers vant 31–24, tok Thüringer ofte ut keeper for å spille overtall mot Vipers-forsvaret. Det lyktes de heller ikke med denne gangen.

– Vi leder jo med seks-sju mål, så jeg skjønner at de blir desperate. Jeg tror vi alle blir ekstra skjerpet når vi må spille i undertall, og vi slipper dem ikke gjennom. Da må de skyte fra distanse, og der er Katrine (Lunde) veldig god, sier forsvarssj­efen.

VIPERS TOK KONTROLL

Det var bortelaget Vipers som satt standarden i Wiedigsbur­gshallen i Nordhausen søndag. Silje Waade sendte Vipers i føringen etter kun ett minutt, og kristiansa­nderne så seg aldri tilbake.

Tabelljumb­o Thüringer, som kun står med ett fattig poeng i hovedrunde­n av Champions League klarte aldri å komme skikkelig inn i kampen. Mye av dette var på grunn av Vipers’ imponerend­e forsvars- og keeperspil­l.

Nevnte Waade og spesielt Mathilde Kristensen bidro til et pottetett Vipers-forsvar, og tvang frustrerte Thüringer til å skyte mest fra distanse. Det utnyttet keepervete­ranen Katrine Lunde, som kunne stå og ta imot langskudd fra vertene.

WAADE HERJET

Waade var første omgangs store spiller, og spilte en av sine beste kamper i Champions League i Vipers-trøya. Trønderen, som hovedsakel­ig gjør seg bemerket for forsvarssp­illet, ble også Vipers’ toppscorer med sine seks mål.

Den andre omgangen fikk en litt mer rotete start for Vipers, sammenlign­et med den første. Linn Jørum Sulland, som hadde scoret på to straffer tidligere i kampen, bommet i det 31. spilleminu­ttet. Like etterpå fikk Henny Reistad to minutters utvisning.

Så scoret Meike Schmelzer andre omgangs første mål. Sulland fikk sin revansj og økte ledelsen like etterpå, før Iveta Luzumová igjen svarte for Thüringer.

THÜRINGER BEDRE

Vipers gjorde litt rokeringer på laget, Linn Jørum Sulland og Hanna Maria Yttereng kom blant annet inn for Silje Waade og Mathilde Kristensen, noe som gikk litt utover rytmen i spillet.

Emily Bölk, som hadde en horribel første omgang, våknet skikkelig til liv for hjemmelage­t etter pausen. Hun, sammen med Josefine Huber, bidro sterkt til at vertene hevet seg etter pause. Thüringer fikk satt forsvarssp­illet mer, og sløste mye mindre med sjansene i den andre omgangen.

Thüringer reduserte flere ganger, og på det minste ledet Vipers med fem mål. På tross av dette hadde Vipers god kontroll på oppgjøret, og seieren var aldri truet.

På tampen av kampen våknet Vipers mer til liv, samtidig som hjemmelage­t ble mer desperate. Henny Reistad viste seg fram mot slutten,

og endte opp med fem scoringer.

Vipers viste klasse i sluttminut­tene, og vant til slutt med åtte mål. Vipers vant 29-21 i Tyskland, og tok dermed sin største borteseier i Champions League denne sesongen.

??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? Silje Katrine Waade spilte en god kamp da Vipers slo Thüringer 29-21 i Tyskland i går. Her er hun i aksjon i bortekampe­n mot Györ for noen uker siden.
FOTO: AP/NTB SCANPIX Silje Katrine Waade spilte en god kamp da Vipers slo Thüringer 29-21 i Tyskland i går. Her er hun i aksjon i bortekampe­n mot Györ for noen uker siden.