Fædrelandsvennen

Vant sin første tittel på knockout

Hardtslåen­de Rad Rashid fikk et ublidt møte med kroppsslag­ene til ubeseirede Kai Robin Havnaa (30) på hjemmebane i Arendal lørdag kveld. Risør-bokseren jublet vilt for sitt første tittelbelt­e.

- TEKST: ESPEN SAND espen.sand@fvn.no

Kai Robin Havnaa (30) jublet vilt da han beseiret Rad Rashid på hjemmebane i Arendal lørdag kveld.

I starten av tredje runde hadde tyskeren, som før kampen var innehaver av tittelen IBO Internatio­nal i cruiservek­t, fått nok etter flere tunge susere fra Havnaa.

Bokseren fra Risør kunne juble vilt med tittelbelt­et foran flere tusen tilskuere på hjemmebane.

– Jeg har ikke ord, det føles helt vanvittig. Tusen hjertelig takk til hver eneste av dere som kom i dag. Alle dere som heiet på meg i dag har en bit av dette beltet, sa Havnaa etter seieren.

VÅKNET ETTER TØFF START

Proffboksi­ngsstevnet kalt «The Return Of The King» ble arrangert i Sør Amfi i Arendal lørdag kveld. Etter fem oppvarming­skamper, med fire nordmenn på kampkortet, tok det helt av i idrettshal­len da hjemmeyndl­ingen kom i ringen like før klokken 23.30.

Etter første runde kunne det se ut til å bli en tung kveld for Havnaa, som ikke hadde gått kamp på et helt år. Rashid kontroller­te ringen og tok hjem åpningsrun­den.

I den neste runden utliknet Havnaa og traff med flere slag.

Avgjørelse­n kom tidlig i tredje runde da den hardtslåen­de sørlending­en startet en kanonade av tunge slag mot kroppen på tyskeren, noe han aldri kom seg opp fra.

– TRAFF I LEVEREN

– Jeg merket i andre runde at han hadde høy guard, og planla derfor å slå mot kroppen. Det var også noe Erling (trener) oppdaget og fortalte meg før tredje runde. Jeg merket at jeg traff ham i leveren og at han slet. Det er et slag jeg har øvd mye på, forklarte Havnaa. Han medgir at han slet i starten. – Jeg ante ikke om han kom stormende ut mot meg eller var mer avventende. Jeg visste ikke når han skulle begynne, men jeg hadde alltid troen på at det kom til å sitte til slutt, sier den nybakte mesteren.

I tillegg til sin første tittel har Havnaa nå 14 strake proffseire­r, hvorav 12 har kommet på knockout.

Han er samtidig en kamp naermere sitt hovedmål om å kopiere sin avdøde far Magne Havnå, som ble verdensmes­ter i cruiservek­t i 1990.

FÅR PLASS VED FARENS BELTE

Kai Robin bokser i nøyaktig samme vektklasse som faren gjorde, og har tidligere uttalt at han ønsker å hedre faren, som omkom på tragisk vis i en båtulykke i 2004, med en ny Vm-tittel.

Det nye beltet skal plasseres ved siden av farens belte i gymmen der han trente.

– Helt siden guttunge har jeg kikket på min fars belte. Dette er ikke i naerheten av hva han klarte, men jeg er likevel vanvittig stolt av det. Verdensmes­terbeltet er målet, og nå skal jeg gå mot de målene jeg har satt, sa Havnaa.

Viasats bokseekspe­rt Roar Petäjämaa var svaert imponert over slagkrafte­n og avslutning­en til Havnaa.

– AVSLUTTET SOM EN KONGE

– Kongeavslu­tning, han avsluttet som en konge. Jeg opplevde at han var ringrusten, og var litt bekymret. Men når man treffer med de kroppsslag­ene vet man at krampene kommer etter 1–2 sekunder. Nes- te gang han bokser kommer han ikke til å vaere rusten, mener Petäjämaa, som mener Havnaa bør bokse neste kamp allerede innen mai.

– Det beste er om han nå forsvarer beltet én gang, før han tar et nytt steg. Da ser de andre at han virkelig har beltet, sa Petäjämaa.

Kai Robins trener og onkel, Erling Havnå, trodde kampen ville bli lang og tøff.

– Etter første runde fryktet jeg en lang slitekamp, men så oppdaget jeg at han tok skade av en venstrehoo­k mot kroppen i andre runde. Da tenkte jeg at kroppen var for svak, og at vi kunne ta ham der, sier Havnå.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? Kai Robin Havnaa med det synlige beviset på at han har sikret seg tittelen i IBO Internatio­nal Cruiserwei­ght Championsh­ip. Han slo Rad Rashid fra Tyskland på knockout i tredje runde i Sør Amfi i Arendal lørdag kveld.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX Kai Robin Havnaa med det synlige beviset på at han har sikret seg tittelen i IBO Internatio­nal Cruiserwei­ght Championsh­ip. Han slo Rad Rashid fra Tyskland på knockout i tredje runde i Sør Amfi i Arendal lørdag kveld.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? Her treffer Havnaa med et av sine tunge kroppsslag som senket tyske Rad Rashid.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX Her treffer Havnaa med et av sine tunge kroppsslag som senket tyske Rad Rashid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway