Fædrelandsvennen

Setter livet på Mgp-pause

På tredje forsøk gikk det rett til topps for Tom Hugo. Med gruppa Keiino vant han lørdag Melodi Grand Prix, og skal represente­re Norge og Sørlandet i finalen 14. mai.

- TEKST: JULIE SØRENSEN MOLVIK julie@krsby.no

Jubelen sto i taket i Oslo Spektrum lørdag, da for håndsfavor­itten Keiino vantårets Melodi Grand Prix. F a ed re landsvenne­n møtte trioen dagen derpå, som består av artist og låtskriver Tom Hugo, artist Alexandra Rotan og rapper Fred Buljo.

– Vi er beaeret over å få mandatet til å represente­re Norge i Tel Aviv. Det er utrolig gøy. Det gjør at våre liv blir veldig annerledes de neste to månedene. Men det er jo nettopp dette vi vil, sier sørlending­en, med støtte fra de to andre.

INTENS JOBBING

Trioen sier det ligger hard og intens jobbing bak seieren.

– Vi har jobbet beinhardt. Vi har reist rundt, opptrådt og promotert oss, for vi elsker det her. Vi ønsket at det skulle gå så bra som mulig, forteller Rotan.

– Vi har vaert på jobb tjuefire timer i døgnet, for vi har kommuniser­t hele tiden, sier Fred Buljo.

Samarbeide­t mellom de tre artistene startet i august i fjor, men ikke før i november ble Alexandra koblet ordentlig på.

– I går ble vi kjent på en helt ny måte. Vi fikk se hverandre på vårt mest sårbare, og samtidig så var vi så lykkelige at vi bare hoppet rundt, smiler Rotan.

– IKKE MATEMATIKK

Sørlending­en Tom Hugo, østlending­en Alexandra Rotan og nordlendin­gen Fred Buljo tror at de har hatt en stor fordel ved å vaere fra ulike steder i Norge.

– Joik er sterkere enn krutt, er det ikke det de sier? spøker Hugo.

– Jeg tror folk kjenner seg igjen i oss, og finner noe de liker i låten, sier Buljo, som i forbindels­e med MGP for første gang joiket på en scene. Musikk er ikke matematikk, og man vet aldri hva som treffer.

– Vi har mikset mange stilarter som enten kunne gå riktig eller feil. Responsen viser at folk i alle aldre liker den, sier Hugo.

Sangen «Spirit in the sky» er skrevet av blant andre Tom Hugo og mannen Alexander Olsson.

– Sangen gjør folk glade. Og for meg skal Melodi Grand Prix vaere litt fest, sier Hugo.

Men det er ikke kun en danseglad sang. Låtskriver­ne var helt fra starten av fokusert på tema.

– Sangen skulle handle om aksept for den du er. For likeverd og kampene som har vaert for å få lov til å vaere en del av minoritete­n, men pakket inn i en låt som bringer med seg noe positivite­t. Selv om vi har kommet langt i Norge med tanke på likeverd og få lov til å vaere den du er, så er det ikke sånn alle steder i verden. Låter som dette, som både kan gjøre at folk blir i godt humør og har et budskap, er viktig, forteller Tom Hugo.

De skal også utvikle sceneshowe­t sitt.

– Det skal bli en wow-følelse i Tel Aviv, så Europa sender av gårde så mange stemmer som mulig til oss, sier Rotan.

– Så vi får se noe nytt på scenen under finalen?

– Ja, det er helt andre tekniske muligheter der. Vi vil absolutt jobbe for å ha elementer i showet som setter Norge på kartet og det skal synes at sangen har arktiske elementer. Det tror vi er viktig for å skille oss ut fra resten. Folk skal se at sangen kommer fra Norge, forteller Hugo.

SETTER LIVET PÅ PAUSE

Alle tre har måtte sette livet på pause under deltakelse­n. For om bare to og en halv måned er det duket for finale i hovedstade­n i Israel. Før den tid skal de reise rundt på promoterin­gsturné i Europa.

– Vi vier jo all vår tid til det her, sier Rotan.

– Planen min var å gjøre ferdig en bachelor i kommunikas­jon dette halvåret, men jeg må nok utsette den litt, smiler Hugo.

– Ja, jeg er midt i sykepleier­studiet. Så det må og settes på pause, legger Rotan til.

– Og jeg skal oppdra barn. Jeg føler meg litt som en dårlig helgepappa nå, ler Buljo. Gruppa er ikke i tvil:

– Vi skal så klart vinne. Vi represente­rer jo Norge, og har det på våre skuldre.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Gruppen KEIINO (Tom Hugo, Alexandra Rotan og Fred Buljo) møtte pressen på Oslo Plaza søndag ettermidda­g, etter å ha vunnet Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum lørdag kveld.
FOTO: NTB SCANPIX Gruppen KEIINO (Tom Hugo, Alexandra Rotan og Fred Buljo) møtte pressen på Oslo Plaza søndag ettermidda­g, etter å ha vunnet Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum lørdag kveld.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Tom Hugo og resten av KEIINO jublet hemningslø­st da Mgpseieren var et faktum seint lørdag kveld.
FOTO: NTB SCANPIX Tom Hugo og resten av KEIINO jublet hemningslø­st da Mgpseieren var et faktum seint lørdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway