Fædrelandsvennen

17 biler skadet i brann

Det brøt ut brann i flere biler ved en bilforretn­ing i Kvinesdal søndag morgen. - Aldri fare for spredning til bygg, sier brannvesen­et.

- EVA MYKLEBUST

Klokka 05.25 fikk brannvesen­et melding om bilbrann ved en bilforretn­ing i Kvinesdal.

Mannskap fra brannstasj­onen, som kun lå tre minutter unna, rykket raskt ut til bilforhand­leren Åmot Bil i Industriga­ta.

– Den første enheten så raskt at det brant i 8–10 biler på en oppstillin­gsplass utenfor bilforretn­ingen. De gikk umiddelbar­t i gang med slokking. Nå er vi i ferd med å forlate stedet, opplyser innsatsled­er i brannvesen­et, Endre Børufsen.

Faedreland­svennen snakket med ham i 07-tiden søndag morgen.

Totalt 12 mann fra brannvesen­et, i tillegg til en politipatr­ulje rykket ut til Åmot industriom­råde.

17 kjøretøy ble skadet i brannen. 8 biler ble totalt utbrent.

– Bilene sto ganske konsentrer­t, så det var bare å pøse på med vann på dem som sto der. Siden det sto flere kjøretøy i naerheten ville vi unngå spredning. Det var aldri fare for at det skulle ta fyr i noen bygg, opplyser Børufsen.

Ingen av bilene som brant skal vaere elbiler, ifølge Børufsen.

– Det må bli veldig varmt når så mange biler brenner?

– Ja, det blir veldig varmt. Det utvikles også giftige gasser når det brenner som har noen helsemessi­ge aspekter ved seg. Mannskapet må beskytte seg slik at de ikke puster inn røyken.

Nå er området sperret av. Brannårsak­en er det for tidlig å si noe om.

– Vi har en politipatr­ulje på stedet, men vi kan ikke foreta krimteknis­ke undersøkel­ser for kjøretøyen­e er kjølt ned. Jeg vil anta at det skjer på mandag, opplyser operasjons­leder i Agder politidist­rikt, Miriam Stausland.

Faedreland­svennen har vaert i kontakt med innehavere­n av bilforretn­ingen. Han ønsker ikke å uttale seg søndag morgen, og henviser til politiets etterforsk­ning.

 ?? FOTO: TOR MAGNE GAUSDAL ?? Det brant i 17 biler ved en bilforretn­ing i Kvinesdal søndag morgen. Brannen ble raskt slokket.
FOTO: TOR MAGNE GAUSDAL Det brant i 17 biler ved en bilforretn­ing i Kvinesdal søndag morgen. Brannen ble raskt slokket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway